REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koalicijos partneriai prieš PVM lengvatos šildymui naikinimą

A. Butkevičius: jei lengvata bus naikinama, žmonėms bus kompensuota

Koalicijos partneriai nepritaria socialdemokratų siūlymui jau nuo kitų metų sausio 1 dienos naikinti lengvatinį PVM tarifą šildymui. Tai pirmadienį po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškome sprendimų, ieškome variantų, kad šilumos kaina ateinantį šildymo sezoną nedidėtų. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pozicija – kad nereikėtų PVM lengvtatos atsisakyti nuo sausio 1 dienos. Bent jau nuo liepos. Bet tam turi įsijungti Finansų ministerija, kaip kompensuoti. Mes morime matyti skaičius“, – sakė R. Paksas.

REKLAMA

„Mes matome pagal skaičiavimus, kad kai kuriose savivaldybėse kainos kyla atsisakant lengvatų. Su tuo mes tikrai nesutiksime. Nesutiksime su PVM lengvatos naikinimu“, – Darbo partijos poziciją išsakė Seimo pirmininkė L. Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad valdančiosios koalicijos politinės tarbos posėdyje buvo pristatytas naujas kompensavimo mechanizmas. „Mes dar turime įsigilinti (į jį), išstudijuoti ir pažiūrėti konkrečiai kiekvieną savivaldybę. Bet principinio pritarimo nuo sausio 1 dienos tikrai nėra. Nebent bus pateikti skaičiavimai, kad kaina nedidėtų“, – pridūrė L. Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad lengvatos naikinimas visuomenės nenuskriaus, ir teigia, jog „reikia surasti sprendimo būdus, kurie tenkintų tiek kolegas, tiek visuomenę“. „Jeigu PVM lengvata naikinama, bus skirtas mechanizmas, kaip kompensuoti, – pirmiausia žmonėms, kurių pajamos yra mažos ir santykinai vidutinės“, – pridūrė premjeras.

Žurnalistams R. Paksas prasitarė, kad diskusijos dėl PVM lengvatos šildymui bus tęsiamos pirmadienio pavakarę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų