REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kortelių skaitytuvų gaubtai nėra privalomi, o saugumą, atsiskaitant kortelėmis, galima užtikrinti aparatą tiesiog pridengiant ranka, sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

REKLAMA
REKLAMA

LRT radijo klausytoja susirūpino, ar saugu atsiskaityti kortele, jei kortelių skaitytuvas neturi apsauginio gaubto.

REKLAMA

„Kaip atsiskaityti mokėjimo kortele, jei atsiskaitymo aparatas apnuogintas, jokio gaubto? Koks tada saugumas? Kas už tai atsako? Kalbu apie parduotuvę. Kreipiausi į administraciją gal prieš metus, pokyčių nėra“, – teigia klausytoja.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas S. Kropas aiškina, kad kortelių skaitytuvų gaubtai nėra privalomi. Klientams kortelių skaitytuvą rekomenduojama pridengti savo ranka.

„Tokio teisinio reikalavimo nėra. Rekomenduojama klavišus uždengti ranka ir tokiu būdu užtikrinti konfidencialumą“, – tvirtina S. Kropas.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas pastebi, kad žmonėms gali būti nejauku prietaisą pridengti ranka. Tačiau, jo teigimu, to gėdytis tikrai nereikėtų. Maža to, tai – oficialios rekomendacijos ir geros praktikos elementai.

„Saugumas yra dorybė ir visai ne gėda. Paslėpti identifikacijos duomenis, žiūrėti, ar šalia kas nors nežiūri per petį, ir būti tikram, kad duomenys nebus nuskaityt – kaip tik gero elgesio pavyzdys“, – teigia Lietuvos bankų asociacijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų