REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos "Vivus.lt Rankinio lygos" čempionate išlieka trivaldystė - toliau vien pergalėmis į priekį žingsniuoja Klaipėdos "Dragūnas", Vilniaus VHC "Šviesa" ir Alytaus "Almeida-Stronglasas".

REKLAMA
REKLAMA

Šiame ture nervų neišlaikė ir diskvalifikacijų su teisėjų raportais sulaukė du žaidėjai: Kauno LSU rankininkas Saulius Katkevičius ir Varėnos "Ūlos" žaidėjas Remigijus Čepulis.

REKLAMA

Pirmąją pergalę šį sezoną iškovojo Šiaulių "SM Dubysos Gubernijos" rankininkai. Šiauliečiai išvykos rungtynėse rezultatu 40:35 (20:14) nugalėjo lygos autsaiderę - HC "Utena" ekipą.

Šiauliečiai pirmavo nuo dvikovos pradžios - 5:2, 13:7, 27:20 ir tik rungtynių pabaigoje uteniškiai sumažino skirtumą iki 5 įvarčių - 35:40.

Šiauliečius į pergalę vedė Mindaugas Nakvosas, įmetęs 10 įvarčių (3 iš 7 m), Arminas Milaknis pridėjo 8, Deivydas Gorodeckis ir Gabrielius Virbauskas - po 5 įv.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Utenos komandos išsiskyrė 8 įvarčius (2 iš 7 m) įmetęs Šarūnas Šeduikis, po 7 pridėjo Tadas Mikuckis (3 iš 7 m), Arūnas Urbonas (2 iš 7 m) ir Tomas Čiužas.

Vilniaus ekipų - HC "Vilnius" ir VHC "Šviesa" komandų - mačą laimėjo svečių teisėmis rungtyniavę šalies vicečempionai "Šviesos" rankininkai. Kol kas be pralaimėjimų žingsniuojantys "Šviesos" atstovai šįkart pergalę šventė 9 įvarčių skirtumu - 31:22 (15:10).

Antrajame kėlinyje vienu metu komandas skyrė ir 13 įvarčių - 28:15, tačiau vėliau "Šviesos" treneris Gintaras Paškevičius į aikštę išleido ne startinio septynetu žaidėjus ir skirtumas šiek tiek aptirpo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VHC "Šviesą" nuolat į priekį tempė 8 įvarčius įmetęs Tomas Bernatavičius, 6 (2 iš 7 m) pridėjo Skirmantas Plėta, 5 - Valdas Drabavičius.

HC "Vilnius" ekipoje pasižymėjo po 5 įvarčius įmetę Karolis Antonovičius ir Kostas Plaušinaitis (2 iš 7 m), po 3 - Dainius Kliorė ir Marius Panavas (1 iš 7 m).

"Vivus.lt Rankinio lygos" čempionate lyderio pozicijų neužleidžia be suklupimų rungtyniaujantis Klaipėdos "Dragūnas". Šįkart penkiskart Lietuvos čempionas savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 28:19 (13:9) privertė pasiduoti Kauno LSU ekipą.

REKLAMA

49-ą dvikovos minutę nervai neišlaikė LSU žaidėjui Sauliui Katkevičiui - neleistinai iš krašto bandė stabdyti varžovą ir už tai užsidirbo raudoną kortelę. Kaunietis nesutiko su teisėjų sprendimu, ginčijosi ir teisėjai už nesportinį elgesį surašė raportą.

"Dragūno" gretose išsiskyrė 8 įvarčius (2 iš 7 m) įmetęs Mindaugas Dumčius, Karolis Stropus - 6 (4 iš 7 m), Jonas Truchanovičius - 5, Mindaugas Meškauskas - 3 įv.

LSU ekipoje išsiskyrė Paulius Orlovskis, įmetęs 7 įvarčius, Saulius Katkevičius pridėjo 4 (2 iš 7 m), Evaldas Vėta - 3 iš 7 m.

REKLAMA

Daugiausiai aistrų ir įtampos kėlė Alytuje vykusios rungtynės tarp praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojų Alytaus "Almedos-Stronglaso" rankininkų ir į medalius nuolat besikėsinančios Varėnos "Ūlos" ekipos. Pergalę po atkaklios kovos rezultatu 24:22 (10:9) šventė namuose rungtyniavę alytiškiai.

Aikštės šeimininkai dvikovą pradėjo geriau - 3:0, tačiau dar kėlinio viduryje "Ūla" persvėrė rezultatą - 7:6 ir iki pat dvikovos pabaigos virė nuožmi kova.

57-ą dvikovos minutę rezultatas dar buvo lygus - 22:22, tačiau netrukus galutinį tašką padėjo po įvartį pelnę alytiškiai Linas Paliušis ir Irmantas Asakavičius - 24:22.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki dvikovos pabaigos likus 4 sekundėms nervai neišlaikė Remigijui Čepuliui - jis spyrė kamuolį ir už tai buvo nubaustas diskvalifikacine pražanga.

Nugalėtojams 9 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Žygimantas Micevičius, po 4 pridėjo Gintautas Admakevičius (2 iš 7 m) ir Irmantas Asakavičius.

"Ūlos" ekipai po 6 įvarčius pelnė Arminas Grigėnas ir Remigijus Čepulis (3 iš 7 m), Laurynas Petrušis - 5 įv.

Kauno "Granito-Gajos-Kario" rankininkai, šįkart rungtyniavę be savo trenerio olimpinio čempiono Valdemaro Novickio, savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 36:26 (17:14) nugalėjo Pasvalio "Rankininko/SM" ekipą.

REKLAMA

Granitiečiai greitai išsiveržė į priekį - 7:1, tačiau iki pirmojo kėlinio pabaigos pasvaliečiai sugebėjo atsitiesti ir priartėti iki 3 įvarčių - 14:17.

Antroje rungtynių dalyje Pasvalio atstovai daug klydo ir tuo pasinaudoję kauniečiai susikrovė solidų dviženklį pranašumą - 36:26.

Nugalėtojams net 11 įvarčių pelnė Vaidas Drevinskas, Mindaugas Urbonas prie pergalės pridėjo 7 (2 iš 7 m), Valdas Jarukas ir Edvinas Balčiūnas - po 5 įv.

Pasvalio ekipoje išsiskyrė Simas Stankus, įmetęs 7 įvarčius, Eligijus Povilionis pridėjo 5, Rolandas Indrašiūnas - 4 įvarčius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų