REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Canon“ papildė savo kino objektyvų su servo pavaromis seriją modeliu CN20x50 . Pasak gamintojų, tai ultrateleobjektyvas, pritaikytas televizijos medžiagai filmuoti ir išsiskiriantis didžiausiu pasaulyje židinio nuotoliu.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad CN20x50 yra pirmasis tokio tipo objektyvas, turintis 1,5 karto artinantį įmontuotą ilgintuvą, geriausią klasėje – net 20 kartų – vaizdo artinimo santykį ir nuimamąją servo pavarą. Objektyvo židinio nuotolis yra 50–1000 mm; jį galima padidinti iki 75–1500 mm. CN20x50 yra pritaikytas rengti transliacijų medžiagą 35 mm kameromis filmuojant HD, UHD arba 4K raiška.

REKLAMA

Pasak gamintojų, rengdami televizijos laidas apie gamtą operatoriai paprastai dirba nepalankiomis ir jautriomis sąlygomis, kai tenka filmuoti laikantis didelio atstumo ar, pavyzdžiui, reikia iš arti didele raiška parodyti, kas dedasi stadione. Abiem atvejais operatoriams būtina greitai keisti padėtį ir naudoti sparčiai veikiančią įrangą, kuri leistų jiems reaguoti į aplinkos pokyčius.

Lengvą, vos 6,6 kg sveriantį CN20x50 objektyvą patogu nešiotis. Sporto ir dokumentinės medžiagos filmavimo grupės gali filmuoti iš toli ir visame reguliuojamo židinio nuotolio diapazone išlaikyti aukščiausią vaizdo kokybę. Dėl didžiulio objektyvo židinio nuotolio reguliavimo diapazono sumažėja gabenamos įrangos kiekis.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžiama, kad CN20x50 konstrukcija yra atspari atmosferos poveikiui bei smūgiams.

„Canon“ atstovų teigimu, CN20x50 tinka įvairioms kameroms. Skirtingų šio modelio variantų bus galima įsigyti su EF ir PL jungtimis. Versijoje su EF jungtimi naudojama „Canon“ sistema, o versija su PL jungtimi suderinta su „Cooke /i Technology“ technologija. Abiejuose modeliuose įtaisyta 12 kontaktų nuoseklioji jungtis, pritaikyta įprastinei transliacijų įrangai.

Fokusavimo žiedas sukasi 180 laipsnių kampu. Objektyvo konstrukcija pritaikyta įvairiausiems kino ir transliacijų priedams, įskaitant darbinius židinio nuotolio ir fokusuotės reguliatorius bei objektyvo uždangalus. Jis taip pat pritaikytas 0,8 bei 0,5 tipo krumpliaratinio modulio priedams, pavyzdžiui, fokusavimo žiedo sukimo mechanizmui, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų