REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nyderlandų premjeras Markas Rutte (Markas Rutė) nurodė, kad susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir pareikalavo „didžiausio bendradarbiavimo“ tiriant Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofą virš rytų Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką tik kalbėjausi su prezidentu Putinu Milane ir pareikalavau didžiausio bendradarbiavimo aiškinantis (reiso) MH17 katastrofą“, – M.Rutte rašo žinutėje, paskelbtoje ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“.

REKLAMA

Olandijos žiniasklaida nurodė, kad M.Rutte kalbėjosi su V.Putinu aukšto lygio Azijos ir Europos forumo ASEM viršūnių susitikime, ketvirtadienį prasidėjusiame Milane.

„Tai emocinga tema, o aš, be abejo, pykstu ant visų šalių, dėl kurių nebuvo įmanoma pradėti darbo sudužimo vietoje, – M.Rutte parašė socialiniame tinkle „Facebook“. – Tačiau dabar viskas priklauso nuo mūsų, kad pasiektume savo tikslą. Pasinaudosiu kiekviena proga pabrėžti šiam klausimui.“

REKLAMA
REKLAMA

Keturi olandų ekspertai pirmadienį grįžo į lėktuvo sudužimo vietą prorusiškų sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje rytų Ukrainoje, tačiau Nyderlandų pareigūnai, tarp jų M.Rutte, reiškė apgailestavimą, kad tyrėjams nesudaromos tinkamos sąlygos dirbti teritorijoje, kurioje pažirusios lainerio nuolaužos.

Olandų ekspertai rugpjūčio pradžioje buvo priversti nutraukti paieškas toje teritorijoje dėl tuo metu vykusių kautynių tarp Kijevo pajėgų ir sukilėlių.

Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas buvo numuštas liepos 17 dieną, kai skrido virš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos konflikto krečiamoje rytų Ukrainoje. Per tą incidentą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, tarp jų – 153 Nyderlandų piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandai vadovauja aukų palaikų atpažinimui ir katastrofos priežasčių tyrimui. Iki šiol atpažinti 272 žuvusiųjų palaikai.

Olandų vadovaujamos tyrėjų grupės preliminarios ataskaitos išvados atrodo patvirtinančios prielaidą, kad lėktuvas buvo numuštas priešlėktuvine raketa.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų