REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzija trečiadienį perspėjo Rusiją, kad ši atsisakytų planų integruoti separatistinį Abchazijos regioną, ir pareiškė, kad tai sukeltų naujų saugumo problemų Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos prezidentas Giorgis Margvelašvilis paskelbė nepaprastą pranešimą, kai Kremliaus remiamos maištininkų valstybėlės vadovas pirmadienį vietiniam parlamentui pateikė sutarties projektą smarkiai stiprinti Abchazijos ryšį su Maskva.

REKLAMA

„Tokio susitarimo įforminimas pablogins saugumą Juodosios jūros ir Kaukazo regionuose. Šios sutarties pasirašymas sukurs pavojų mūsų šalies saugumui“, – pareiškė G.Margvelašvilis trečiadienį išplatintame vaizdo įraše.

Jis sakė jau paprašęs Gruzijos parlamento, apibrėžiančio šalies vidaus ir užsienio politiką, kuo greičiau išnagrinėti šį klausimą ir parengti požiūrį į jį.

„Remdamiesi šiuo požiūriu mes sušauksime Saugumo tarybą ir numatysime veiksmus padėčiai stabilizuoti, – sakė prezidentas. – Aš kreipiuosi į tarptautinę bendruomenę, mūsų draugiškas šalis, kuo greičiau adekvačiai įvertinti situaciją ir atitinkamai reaguoti į dar vieną šiurkštų Rusijos Federacijos žingsnį prieš Gruzijos suverenumą ir teritorinį vientisumą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų