REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastaruosius dešimt metų kauniečių nebestebina, kad gruodžio arba sausio mėnesį Kaune įvyksta force majeure (nenugalimos jėgos) situacija - nelauktai ir netikėtai (bent jau savivaldybės įmonei UAB "Kauno švara") miesto gatvėse iškrenta sniegas, kurio pirmosiomis dienomis "neįmanoma" nuvalyti, todėl dūžta automobiliai, griūva pėstieji ir nebelieka "talonėlių" pas traumatologus.

REKLAMA
REKLAMA

Matomai prie force majeure situacijų "Kauno švarai" prisidėjo ir ruduo. "Staiga ir netikėtai" spalio viduryje pradėjo gelsti ir kristi nuo medžių lapai, kurie ne tik darko estetinį miesto viešųjų erdvių vaizdą, tačiau laiku neišvežti sukelia nepatogumų gyventojams gatvėse, užkimšdami kanalizacijų sistemas ir sukeldami "mini potvynius".

REKLAMA

Aišku, visada galima informuoti gyventojus, kad gaus baudą, jei neišveš sugrėbtų lapų į specialiai tam skirtas vietas, o mes į šiukšlių konteinerius (nors daugiabučių namų gyventojai daugumoje iš vis neturi apie namą nuosavos teritorijos, todėl ir grėbti lapų neprivalo, o daro tai savanoriškai).

Galima teisintis, kad miesto biudžete lapų išvežimui numatyta tik dešimt tūkstančių litų, o reikia ženkliai daugiau. Tačiau užmirštama ir nutylima, kad koncertams rengti ir abejotinos paramos skyrimui savivaldybės įmonė lėšų randa.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl kyla natūralus klausimas - ar nepiktnaudžiaujama mūsų visų mokesčių mokėtojų surinktomis (kai kur ir socialiai neteisingai pvz., mokant už šiukšlių išvežimą pagal kvadratūrą, o ne pagal gyventojų bute skaičių) lėšomis. O norint pateisinti nesugebėjimą efektyviai ir kokybiškai dirbti, žiemą iškritusį sniegą galima įvardinti force majeure beje kaip ir rudenį nukritusius nuo medžių lapus.

Dr. Gintautas Labanauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų