REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar pingant naftai sulauksime benzino už 4 litus?

Žinių radijas

REKLAMA

Krentanti naftos kainą, turėtų pradžiuginti vartotojus. Tačiau, kai pasaulinėje rinkoje naftos kaina nukrito maždaug 20 procentų, bet mažmeninė degalų kaina sumažėjo tik 3,5 procento. Taip „Žinių radiją“ informavo „Orlen Lietuva“ atstovas spaudai Mindaugas Linkaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Perdirbimo produktų – benzino, dyzelino kainos tiesiogiai susijusios ne su pačia naftos kaina, o su pasaulinėmis naftos perdirbimo produktų kainomis. Pastaruoju metu doleriui brangstant didmeninė produkcijos kaina taip stipriai nekrenta, nes ją kompensuoja brangstantis doleris. Taip pat kainai turi įtakos tai, kada pagaminta produkcija bei tai, kokia paklausa rinkoje“,- aiškino M.Linkaitis.

REKLAMA

Pasak jo, šiuo metu pastebima, kad mažmeninė degalų kaina yra sureagavusi, tačiau jų pašnekovas nenorėjo komentuoti.

„Nenorėčiau spekuliuoti, kokia ta kaina galėtų būti ateityje“,- sakė jis.

Naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentė Daiva Jokšienė teigė, jog degalinėse naftos produktų kainos mažėjo.

„Didmenoje naftos kaina pradėjo mažėti apie rugsėjo vidurį, o degalinėse lyginant rugsėjo mėnesio vidurkį su spalio mėnesio vidurkiu nukrito 7-10 centų. Dabar paskutinėmis dienomis nuo penktadienio kainos nukrito 6-7 centus. Nereikia pamiršti, kad naftos kainos ar produkto kainos mažmeninėje kainoje sudaro iki 50 procentų kainos, po to seka mokesčiai, rezultate dar yra PVM. Tiesa, naftos produkto kaina nekrito tiek, kiek krito naftos kaina, mat pastaroji priklauso ir nuo dolerio kurso“,- aiškino D.Jokšienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, jeigu ir toliau pigs nafta, tikrai tai atsispindės ir didmeninėse, ir vėliau mažmeninėse kainose.

Paklausta, ar sulauksime populiariausio benzino už 4 litus už litrą, D.Jokšienė negalėjo pasakyti.

„Kiekviena įmonė turi savo kainodarą ir kainų nustatymo taisykles, tai tikrai negalėčiau pasakyti ar bus 4 litai ar 4,20 lito“,- teigė pašnekovė.

Parengė Monika Burvytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų