REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Vokietijoje pavogtą vilkiką su puspriekabe. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino, kad sunkiasvorę transporto priemonę į Lietuvą atvairavo vyras, kurio kaip įtariamojo nusikaltimu ieškojo Kauno rajono policija.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Suvalkai – Marijampolė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį vilkiką „Volvo“ su puspriekabe „Schmitz“. Ir ant vilkiko, ir ant puspriekabės buvo lietuviški valstybiniai registracijos numeriai.

REKLAMA

Vilkiką vairavęs 44 metų Kauno rajono gyventojas pateikė savo vardu išduotus asmens tapatybės kortelę bei vairuotojo pažymėjimą, tačiau pasieniečiams įtartini pasirodė vyro turėti transporto priemonių dokumentai.

Kalvarijos užkardos pareigūnai, įdėmiau patikrinę esą lietuviškus vilkiko bei puspriekabės registracijos liudijimus, išsiaiškino, kad abu jie yra suklastoti. Blankai neatitiko standartų, juose nebuvo nustatyto pavyzdžio privalomų apsaugos priemonių. Įtarimų sukėlė ir faktas, kad 2011 m. laidos vilkiko durelių spyna buvo išlaužta.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinę duomenis informacinėse bazėse VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad vilkiko „Volvo“ ir puspriekabės „Schmitz“ kaip vogtų transporto priemonių paiešką vos prieš keturias dienas paskelbė Vokietijos teisėsaugininkai.

Paaiškėjo ir tai, kad prie vilkiko ir puspriekabės pritvirtinti lietuviški valstybiniai registracijos numeriai priklauso kitoms transporto priemonėms.

Kalvarijos pasieniečiai dar nustatė, kad nemalonumų su teisėsauga turi ir vogtą vilkiką vairavęs Kauno rajono gyventojas. Jo kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo šių metų rugsėjo vidurio ieškojo Kauno rajono policijos komisariatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo bei dėl dokumentų suklastojimo, disponavimo jais ir jų panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. Vilkikas su puspriekabe saugomi Lazdijų rinktinėje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 73 transporto priemones, kurios, įtariama, buvo vogtos ir kuriomis buvo bandoma vykti per Lietuvos sieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų