REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis BEKO-LKL sezonas jau spėjo įsisiūbuoti – pradėjo aiškėti lygos favoritai, komandos galinčios joms įkąsti bei klubai, kuriems gali tekti kovoti dėl išlikimo stipriausioje šalies lygoje. Siūlome apžvelgti įdomiausius praėjusios savaitės Lietuvos krepšinio lygos įvykius naujoje savaitinėje rubrikoje „BEKO-LKL savaitės apžvalga“.

REKLAMA
REKLAMA

NAUDINGIAUSIAS. Naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju buvo išrinktas Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Puikiai naujojo sostinės klubo trenerio schemose besijaučiantis aukštaūgis per rungtynes vidutiniškai rinko 14,3 taško, atkovodavo 7,3 kamuolio bei blokuodavo 1,3 metimo.

REKLAMA

 

LYDERIAI. Turnyrinės lentelės viršūnėje – pralaimėjimų dar nepatyrusios Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos. Klaipėdiečiai, šią savaitę 78:65 palaužę Panevėžio „Lietkabelį“, yra rezultatyviausia pirmenybių komanda, vidutiniškai per rungtynes pelnanti 93,8 taško. Geriausia gynyba pasižymi vieną pralaimėjimą turintys ir trečioje turnyrinės lentelės vietoje žengiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, varžovams leidžiantys įmesti vos 67,5 taško per rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

REGISTRUOTAS. Išsprendus žaidėjų registracijos klausimus, „Žalgirio“ gretose pagaliau debiutavo ir vasarą klubą sustiprinęs Jamesas Andersonas. Krepšininkas iš JAV pirmosiose savo oficialiose rungtynėse vilkint žaliai-baltus Kauno klubo marškinėlius pelnė 18 taškų ir atkovojo 7 atšokusius kamuolius, o žalgiriečiai palaužė Alytaus „Dzūkija“ 81:76.

Amerikietis buvo rezultatyvus ir antrosiose rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“. „Žalgiris“ varžovus įveikė 79:52, o lyderio vaidmenyje puikiai besijaučiantis Andersonas rungtynes baigė su 12 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kitam komandos naujokui Maalikui Waynsui debiutuoti LKL taip ir neteks – klubas su traumą gydytis pasirinkusiu žaidėju išsiskyrė nutraukus sutartį abipusiu sutarimu.

ATNAUJINTA ARENA. „Lietuvos ryto“ krepšininkai pašventino atsinaujinusią areną pergale prieš Šiaulių „Šiaulius“, po atkaklios kovos įveikę svečius iš Saulės miesto 98:92. Iki rungtynių pabaigos likus dviem minutėms, rezultatas dar buvo lygus (90:90), tačiau ketvirtojo kėlinio pabaiga sėkmingiau susiklostė šeimininkams.

Tiesa, ateinančias LKL rungtynes su „Žalgiriu“ vilniečiai žais „Siemens“ arenoje. Tai bus viena iš retų progų šiemet išvysti sostinės krepšininkus žaidžiančius namų rungtynes ne „Lietuvos ryto“ arenoje.

REKLAMA

NAUJOKAI. Mažiau nei prieš savaitę prie komandos prisijungę „Lietkabelio“ naujokai Vytenis Čižauskas ir Noah Dahlmanas sėkmingai įsiliejo į komandos žaidimą, o jų ekipa 76:67 įveikė Mažeikių „Mažeikius“. Praėjusį sezoną LKL čempionu tapęs Čižauskas pelnė 15 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o Dahlmanas prie pergalės prisidėjo 13 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

 

IŠSPRŪDO. Net 15 taškų persvarą antrojoje rungtynių pusėje iššvaistę Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai turėjo pripažinti Prienų „Prienų“ pranašumą – 83:85. Sezoną pergale prieš Utenos „Juventus“ pradėję pasvaliečiai nesugeba išlipti iš pralaimėjimų liūno ir yra patyrę net penkias nesėkmes iš eilės.

REKLAMA

„Rungtynių grafikas mums buvo ne iš lengviausių, nes pradžioje turėjome tikrai stiprius varžovus. Šiandien buvo tas varžovas, kuriuos tikrai turėjom nugalėti ir neturėjom turėti jokių bėdų, bet yra kaip yra – toks krepšinis“, – po rungtynių sakė komandos treneris Mantas Šernius.

SUNKUS STARTAS. Po dešimties metų į aukščiausią Lietuvos krepšinio lygą sugrįžę „Mažeikiai“ – vienintelė komanda lygoje, kuriai dar nepavyko atidaryti savo pergalių sąskaitos naujajame sezone, tačiau Aloyzo Rudžio auklėtiniai sparčiai tobulėja. Pirmuosiuose dviejuose LKL mūšiuose su „Neptūnu“ (64:110) ir „Šiauliais“ (97:110) sutriuškinti mažeikiškiai praėjusią savaitę jau kibo į atlapus Utenos „Juventus“ (66:72), po atkaklios nusileido Kėdainių „Nevėžiui“ (65:69), o pirmadienį tik ketvirtajame kėlinyje pabėgti leido ir Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai (67:76).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TOP 10. Šiemet kiek netikėtai rezultatyviausių lygos žaidėjų viršūnėje atsidūręs Julius Jucikas (17,4 tšk. per rungtynes) puikuojasi ir pirmojoje geriausių savaitės epizodų dešimtuko vietoje.

DRAUSMĖ. „Juventus“ klubui buvo skirta 4000 litų bauda už tai, kad rungtynėse prieš „Lietuvos rytą“ arenoje buvęs žiūrovas įbėgo į aikštę ir stūmė į nugarą rungtynių teisėją Jurgį Laurinavičių, o „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus Tauras Jogėla susilaukė griežto įspėjimo už netinkamą bendravimą su žiniasklaida.

ĮSPĖJIMAS. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkas po pasirodžiusio straipsnio oficialiame BEKO-LKL interneto puslapyje (T.Jogėla: užgesęs ar tik prigesęs talentas?) viešoje erdvėje netinkamai bendravo su masinių informacijos priemonių atstovu E.Budraičiu. Vadovaujantis BEKO-LKL čempionato nuostatų 19.5 straipsniu Taurui Jogėlai buvo skirtas griežtas įspėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų