REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau prasidėjo dalyvių registracija į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamą konferenciją „TEDxKids@Vilnius“. Renginys, kurio tema – „Diena ateities mokykloje“, pasak jo organizatorių, yra skirtas tiek vaikams, tiek ir suaugusiems, kurie domisi jaunosios kartos ugdymu ir tobulėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš konferencijos organizatorių ir „TEDxVilnius“ atstovė Rūta Kruliauskaitė teigia, kad sausio 10 d. „Menų spaustuvėje“ pradinio mokyklinio amžiaus vaikai turės galimybę dalyvauti įvairiausiose kūrybinėse dirbtuvėse. O suaugusiesiems skirtoje erdvėje bus skaitomi pranešimai apie ateities mokyklą.

REKLAMA

„Vaikai galės išbandyti 3D spausdinimą, konstruoti erdvėlaivį, kurti muziką bei užsiimti kita veikla, kuri skatina ne tik žaisti, bet ir tobulėti. Tuo tarpu suaugusiesiems bus suteikta proga gilintis į klausimus apie tėvų vaidmenį vaikų ugdyme, matematikos svarbą mokykloje, ateities švietimą ir kitus dalykus, kurie mokytojus, mokyklų administracijų darbuotojus, tėvus ir švietimo entuziastus iš viso pasaulio suburs bei skatins ieškoti šiuolaikinio švietimo sprendimų“, – sakė Rūta Kruliauskaitė ir pridūrė, kad visos svarstomos temos bus glaudžiai susietos su Lietuvos švietimo strategija bei jos akcentuojamais tikslais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, niekas negali pasakyti tiksliai, kokių profesijų bei įgūdžių labiausiai reikės po 15 ar 20 metų. Todėl būtina ugdyti jaunimą taip, kad jis būtų pasiruošęs pasitikti ateities iššūkius.

„Viskas aplink mus vystosi taip sparčiai, kad norint neatsilikti nuo poreikių ir sėkmingai gyventi šiuolaikiniame pasaulyje reikia kuo įvairesnių gebėjimų ir išradingumo juos pritaikant. Pirmuoju laipteliu, siekiant tokių įgūdžių, manome, turėtų būti pradinis švietimas. Tikime, kad renginyje dalyvausiantys mokytojai ir mokyklų administracijų atstovai padės eiti link to bei pritaikys išgirstas idėjas savo darbe“, – vylėsi R. Kruliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konferencija „TEDxKids@Vilnius“ organizuojama kartu su Mokyklų tobulinimo centru, Karalienės Mortos mokykla bei edukologijos mokslų daktare Austėja Landsbergiene.

Norintieji registruotis į renginį tai padaryti gali iki lapkričio 12 d. Iš viso konferencijoje numatyta 300 vietų suaugusiesiems ir 50 – pirmos–šeštos klasės mokiniams. Renginio bilietas vienam iš tėvelių ir jo atžalai kainuos 160 Lt (46,34) EUR), o švietimo specialistams, entuziastams ir mokytojams bilietas atsieis mažiau – 120 Lt (34.75 EUR).

Tiesa, dėl riboto dalyvių vietų skaičiaus ir siekio sukurti kuo produktyvesnę atmosferą bus vykdoma dalyvių atranka, todėl tapti renginio dalyviais, išskyrus vaikus, galės ne visi. Užpildžius specialią anketą tinklalapyje www.tedxvilnius.com/tedxkids/register, reikės sulaukti organizatorių sprendimo ar esate atrinktas tarp laimingųjų. Ir tik po šio žingsnio reikės sumokėti už dalyvavimą švietimo konferencijoje.

REKLAMA

Ją, kaip ir praeitų metų „TEDxVilnius“ pagrindinę konferenciją, ves garsus ir charizmatiškas švietimo specialistas iš Didžiosios Britanijos Marcus Orlovsky.

Apie „TEDxVilnius“:

„TEDxVilnius“ – iniciatyva, kurios tikslas Lietuvoje populiarinti TED formato konferencijas. Jų metu pasakojamos įkvepiančios istorijos, atskleidžiami įdomūs faktai ir pristatomos naujausios idėjos. Be to, iniciatyvos komanda siekia atrasti dar nematytus, negirdėtus, gabius ir įdomius žmones bei suteikti jiems galimybę papasakoti pasauliui savo mintis ar parodyti savo darbus.

„TEDxVilnius“ galite sekti socialiniame tinkle „Twitter“ arba galite tapti „TEDxVilnius“ gerbėju socialiniame tinkle „Facebook“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų