REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Kaspersky Lab“ pranešė išleidusi naują „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ paketo versiją. Atnaujintame sprendime – ne tik efektyvumą priešintis kibernetinėms grėsmėms jau įrodę instrumentai, bet ir daugybė naujų funkcijų naudotojo privataus gyvenimo konfidencialumui užtikrinti, teigia bendrovės atstovai. Be to, pagerintas sprendimo našumas, aktyvus darbas nebedaro įtakos kompiuterio veikimo greičiui ir jame paleistoms programoms. Pasak gamintojų, šiemet „Kaspersky Lab“ kartu su bendrove „B2B International“ atliktas tyrimas atskleidė, kad 61 proc. Europos naudotojų savo elektroniniuose įrenginiuose saugo ypač konfidencialią informaciją ir baiminasi, kad ją gali pamatyti pašaliniai. Dar 64 proc. bijo slapto sekimo per internetinę vaizdo kamerą. O 48 proc. reguliariai atlieka finansines operacijas internetu, įvesdami konfidencialius bankinius duomenis įvairiuose tinklalapiuose. Tokia veiksmų, informacijos ir įrenginių įvairovė reikalauja užtikrintos apsaugos, ir į tai atsižvelgė „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ paketo kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, ypatingas režimas „Saugūs mokėjimai“, skirtas atlikti finansinius sandorius tinkle, dabar apsaugo nuo nesankcionuotos prieigos ne tik naršykles bei kompiuterio ekraną, bet ir apsikeitimo duomenimis buferį. O tai reiškia, kad apgavikai neturi šansų perimti vertingą informaciją, kai mokėjimo paslaugos tiekėjui perduodami naudotojo duomenys.

REKLAMA

Dar viena nauja „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ funkcija – internetinės kameros apsauga. Ne paslaptis, kad vienas iš populiarių kibernetinio šnipinėjimo būdų yra prisijungimas prie internetinės kameros ir jos transliuojamo vaizdo perėmimas. Kad vertinga informacija, pavyzdžiui, kreditinių kortelių duomenys, banko sąskaitos detalės, taip pat kameros apimties zonoje atliekami veiksmai, nepatektų į apgavikų rankas, „Kaspersky Lab“ į naują „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ produkto versiją įtraukė specialią apsaugos funkciją nuo nesankcionuoto prisijungimo prie internetinės kameros. Naujoji technologija seka bet kokius priedus, bandančius prisijungti prie internetinės kameros, perspėja naudotoją apie šiuos bandymus ir, reikalui esant, blokuoja prieigą prie kameros.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, į vertingus naudotojo duomenis nusitaikiusios ir programos šifruotojos. Jos ne tik paverčia failus neskaitomais, bet neretai ir reikalauja išpirkos už prieigos prie informacijos atkūrimą. Šios problemos negalima išspręsti pašalinant kenkėjišką programą, tačiau pasitelkus „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ galima atnaujinti duomenis. Pagerinta aktyvumo stebėjimo funkcija dabar ne tik analizuoja visus operacinėje sistemoje vykstančius procesus, bet ir automatiniame režime kuria rezervines failų, turėjusių kontaktą su įtartina programa, kopijas. Jei informacija vis dėlto pasikeitė dėl kenkėjiškų programų, produktas automatiškai atnaujina rezervinę failo kopiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas apgavikų mėgstamas metodas – duomenų perėmimas per neapsaugotą jungtį per „Wi-Fi“. Bendrovės atstovų teigimu, dabar „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ gerokai pasunkins kenkėjų dalią. Nauja viešųjų „Wi-Fi“ tinklų saugumo patikrinimo funkcija įvertina vienos ar kitos prieigos vietos patikimumą ir apsaugą bei perspėja naudotoją, jei buvo aptiktas potencialus pavojus. Be to, sprendimas teikia naudotojams patarimus ir rekomendacijas dėl saugios prieigos „Wi-Fi“ tinkle nuosavame name. Atnaujintas sprendimas taip pat atlieka internetinio srauto per „Wi-Fi“, 3G ir 4G tinklus kontrolę ir padeda optimizuoti išlaidas už mobilųjį internetą.

Funkcija „Tėvų kontrolė“ palaiko saugią paiešką socialiniuose tinkluose – vaikas galės pamatyti tik tuos vaizdo įrašus, kurie jam tinka pagal amžiaus apribojimus, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų