REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prie Ukrainos dūmos nacionalistai sukėlė riaušes

VRM: susirėmimai baigėsi, milicija panaudojo jėgą įstatymų numatytose ribose

Priešais Ukrainos parlamentą antradienį kilo susirėmimai tarp nevaldomų demonstrantų, svaidžiusių akmenis ir dūminius užtaisus bei šaudžiusius iš pneumatinių ginklų į langus, ir pastatą saugančių milicininkų.

Priešais Ukrainos parlamentą antradienį kilo susirėmimai tarp nevaldomų demonstrantų, svaidžiusių akmenis ir dūminius užtaisus bei šaudžiusius iš pneumatinių ginklų į langus, ir pastatą saugančių milicininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Ukrainos VRM vyriausiosios valdybos Kijeve spaudos tarnyba, šiuo metu prie Aukščiausiosios Rados pastato susirinkę apie 8 tūkst. demonstrantų, o tvarką stengiasi palaikyti apie 4 tūkst. milicininkų.

REKLAMA

„Apie 12 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos) laiku pavieniai akcijos dalyviai pradėjo įstatymus pažeidžiančius veiksmus. Grupė agresyviai nusiteikusių protestuotojų pradėjo svaidyti dūminius užtaisus į teisėsaugos pareigūnus ir Aukščiausiosios Rados administracijos pastatą, taip pat provokuoti konfliktą su milicijos darbuotojais“, – sakoma tarnybos pranešime.

Vidaus reikalų ministro padėjėjas Antonas Heranščenka nurodė, kad per šiuos susirėmimus buvo sužeisti 15 milicininkų, taip pat buvo suimtas 21 protestuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Susirėmimai prie Aukščiausiosios Rados ką tik pasibaigė. Milicija panaudojo jėgą įstatymų numatytose ribose. Nuo provokatorių neteisėtų veiksmų nukentėjo 15 milicijos darbuotojai“, – А.Heraščenka parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Parlamento deputatai, kurie savo paskutinę darbo dieną prieš spalio 26-ąją vyksiančius rinkimus priėmė teisės aktų dėl kovos su korupcija ir patvirtino naujo gynybos ministro kandidatūrą, paskelbė pertrauką dėl lauke kilusių neramumų.

Vienas naujienų agentūros „Reuters“ fotografas sakė, kad dauguma protestuotojų buvo jauni kaukėti vyrai, ginkluoti lazdomis ir grandinėmis. Jie buvo susitelkę prie centrinio įėjimo į parlamentą ir pradėjo svaidyti įvairius daiktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie parlamento užvirė aistros, kai deputatai pakartotinai atmetė pasiūlymus oficialiai pripažinti prieštaringai vertinamą Ukrainos Antrojo pasaulinio karo laikų partizanų grupę nacionaliniais didvyriais.

Tūkstančiai nacionalistų partijos „Svoboda“ („Laisvė“) šalininkų anksčiau antradienį mitingu pagerbė Ukrainos sukilėlių armiją, kurios kovą už nacionalinę nepriklausomybę suteršė kolaboravimas su naciais.

Vėliau kaukėti vyrai atakavo policijos linijas prie parlamento, kur tuo metu vyko sesija, ir svaidė pirotechnikos priemones.

REKLAMA

„Šiais provokuojančiais veiksmais siekiama destabilizuoti padėtį Ukrainoje“, – sakė vidaus reikalų ministro padėjėjas Zorianas Škiriakas.

Pasak „Reuters“ fotografo, dauguma langų pastato pirmajame aukšte buvo išdaužyti arba sušaudyti iš pneumatinių šautuvų, kurių turėjo kai kurie protestuotojai.

„Svoboda“ neigė, jog jos nariai yra atsakingi už šiuos neramumus, ir ragino policiją imtis visų būtinų priemonių, kad būtų išvengta aukų.

Ultradešinysis judėjimas „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) taip pat tvirtino, kad jo žmonės riaušėse nedalyvavo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų