REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobilusis parašas Lietuvoje populiarėja, pranešė bendrovės „Tele2“ atstovai: per pastaruosius 6 mėnesius paslaugos naudotojų skaičius tarp „Tele2“ klientų išaugo dvigubai ir pasiekė 20 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, mobilusis parašas leidžia saugiai ir patogiai naudotis elektronine bankininkyste ir kitomis elektroninėmis paslaugomis, kur reikia patvirtinti savo tapatybę. Šis prisijungimo būdas specialistų laikomas saugesniu nei kodų kortelės ir yra pigesnis nei kodų generatoriai.

REKLAMA

„Naudojimasis mobiliuoju parašu įsibėgėja, nes vis daugiau žmonių sužino apie šią paslaugą. Ji yra nemokama ir saugi, o SIM kortelę galima gauti bet kuriame „Tele2“ salone. Labiausiai žmonėms patinka tai, kad nebereikia nešiotis kodų kortelės ar generatoriaus, užtenka atsiminti mobiliojo parašo PIN kodą“, – sakė Mindaugas Kežionis, „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas.

Mobilusis parašas leidžia ne tik patogiau naudotis elektronine bankininkyste, bet ir pasirašyti elektronines sutartis, pateikti deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), „Sodrai“, ir kitoms valstybinėms įstaigoms. Be to, ši paslauga didina saugumą. Pavyzdžiui, elektroninės bankininkystės vartotojai gali būti ramūs, kad nusikaltėliai jų duomenimis nepasinaudos – paplitęs sukčiavimas išviliojant kodų kortelių duomenis tampa neįmanomu.

REKLAMA
REKLAMA

Norint prisijungti prie mobiliųjų bankinių ar kitų elektroninių sistemų, vartotojams pakanka atsiminti mobiliojo parašo sPIN kodą. Jį žino tik pats vartotojas, todėl praradus telefoną užtenka blokuoti SIM kortelę.

Pasak M. Kežionio, ateityje naudojimasis paslauga augs dar labiau, kadangi potencialūs jos naudotojai yra visi gyventojai ir verslas. Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, 2013 m. pabaigoje šalyje buvo 3,791 mln. registruotų internetinės bankininkystės klientų.

Skelbiama, kad mobiliojo parašo paslauga yra nemokama, tačiau keičiant seną SIM kortelę į naują su integruotu mobiliuoju parašu, operatoriaus salonuose gali būti taikomas standartinis SIM kortelės keitimo mokestis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų