REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sieną su Baltarusija saugantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pirmadienį sulaikė tris migrantų grupes, mėginusias neteisėtai prasmukti į Lietuvą. Iš viso sulaikyti keturi Indijos ir šeši Gruzijos piliečiais prisistatę pažeidėjai. Trys iš pastarųjų pasiprašė prieglobsčio.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi grupes Vilniaus rajone Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai užfiksavo stebėjimo kameromis. Vaizdo stebėjimo įranga apžvelgdami savo saugomą ruožą ties Vilniaus rajono Didžiųjų Medininkų kaimu pasieniečiai užfiksavo keturis įtartinus asmenis. Jie neteisėtoje vietoje peržengė valstybės sieną iš Baltarusijos ir lauku patraukė į Lietuvos gilumą.

REKLAMA

Į nurodytą vietą pasiųstas pasieniečių ekipažas pažeidėjus sulaikė už kelių šimtų metrų nuo sienos linijos. Paaiškėjo, kad nė vienas sulaikytas vyras neturi asmens dokumentų. Pirminės apklausos metu pažeidėjai prisistatė Indijos piliečiais, kuriems esą yra nuo 19 iki 42 metų.

Ketveriukė uždaryta į areštinę. Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Dar tris asmenis, neteisėtai perėjusius valstybės sieną, Padvarionių užkardos pasieniečiai techninėmis priemonėmis pirmadienį užfiksavo ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu. Pažeidėjai į Lietuvą tikėjosi prasmukti nuošalioje ir retai gyvenamoje vietovėje. Nuo čia iki Medininkų pasienio kontrolės punkto – pusantro kilometro.

REKLAMA
REKLAMA

Sieną neleistinoje vietove perėjusi trijulė spėriai patraukė į Lietuvos gilumą. Operatyviai į vietą atvykę VSAT pareigūnai pažeidėjų pėdsakais ėmė sekti kartu su kolega kinologu bei tarnybiniu keturkoju.

Visus tris asmenis pasieniečiai sulaikė už pustrečio kilometro nuo valstybės sienos, ties Vilniaus rajono Pagojo kaimu. Paaiškėjo, kad tai – Gruzijos piliečiai, 25, 28 ir 30 metų. Vyrai turėjo savo vardais išduotus pasus, kuriuose nebuvo galiojančių Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams teisėtai atvykti ir būti bendrijos zonoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po apklausos trijulė uždaryta į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai gavo informacijos iš vietinio gyventojo, kuris pasienyje su Baltarusija, netoli Ignalinos rajono Lazinkų kaimo, pastebėjo 3 įtartinus asmenis. Po kelių minučių pasieniečiai netoli gyventojo nurodytos vietos sulaikė vietiniu žvyrkeliu einančią vyrų trijulę. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie puskilometris.

Pažeidėjai neturėjo jokių dokumentų. Apklausos metu du iš sulaikytųjų prisistatė 29-erių Gruzijos piliečiais, vienas – 43-ejų jų tautiečiu. Patikrinę aplinkines vietoves Tverečiaus pasieniečiai rado ir vietą, kurioje, įtariama, užsieniečiai neteisėtai į Lietuvą pateko iš Baltarusijos.

REKLAMA

Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Nugabenti į Ignalinos rinktinę visi trys sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio. Pradėtos visos tokiais atvejais būtinos procedūros. Antradienį priešpiet Ignalinos rinktinėje tebevyko užsieniečių apklausos.

Šiemet pasieniečiai sulaikė 110 Gruzijos ir 13 Indijos piliečių, neteisėtai bandžiusių patekti į Lietuvą. Tačiau neabejotini lyderiai pagal pilietybę šioje pažeidėjų kategorijoje šiemet yra Vietnamo piliečiai – jų VSAT pareigūnams jau įkliuvo 245.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų