REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei ketvirtadalis Lietuvos gyventojų tikisi, kad euras jiems atneš tiesioginės naudos – šalyje bus sukurta daugiau darbo vietų, augs darbo užmokestis, pigs skolinimasis, kils mažiau rūpesčių dėl valiutos keitimo, rodo „Aviva Lietuva“ užsakymu atliktos apklausos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 15 proc. apklausos dalyvių didžiausia euro įvedimo Lietuvoje nauda įvardijo sumažėsiančius rūpesčius dėl valiutos keitimo bei atpigsiantį skolinimąsi gyventojams ir įmonėms.

REKLAMA

„Tai dažniausiai žmonių minima euro nauda, su kuria tiesiogiai susidurs šalies gyventojai ir verslas, – komentuoja „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė. – Lietuvos bankas skaičiuoja, jog per ateinančius septynerius metus dėl išnykusių valiutos keitimo mokesčių gyventojai ir įmonės sutaupys apie 1,9 mlrd. litų, o sumažėjus palūkanų normoms atpigęs skolinimasis leis sutaupyti dar iki 2,3 mlrd. litų. Tai sudarys palankesnes sąlygas tiek gyventojams, tiek verslui daugiau lėšų skirti investicijoms ar vartojimui.“

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos duomenimis, 8 proc. Lietuvos gyventojų įvedus eurą tikisi sulaukti didesnių algų, dar beveik 3 proc. galvoja, kad valiutos pasikeitimas lems spartesnį darbo vietų šalyje kūrimą. 74 proc. apklausos dalyvių teigė tiesioginės naudos iš euro nesitikintys.

„Istoriškai naujos valiutos įvedimas Lietuvoje vyko kartu su svarbiais politiniais, valstybingumo pasikeitimais, tačiau šįkart situacija visai kitokia. Euras Lietuvoje – tai įrodymas, kad vykdome atsakingą ekonominę politiką ir į bendrą Europos ekonominę erdvę integruojamės dar ir monetariniais saitais“, – teigia A. Grabinskė.

„Aviva Lietuva“ apklausoje rugsėjo 27 – spalio 10 dienomis dalyvavo beveik 5300 Lietuvos interneto vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų