REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas stiprina bendradarbiavimą su mokyklomis ir steigia pirmąją universitetinę ISM klasę sostinės S. Nėries gimnazijoje. Sutelkus gimnazijos ir universiteto pajėgas, bus siekiama jau mokykloje pastebėti motyvuotus ir gabius mokinius, suteikti jiems stiprius ekonomikos pagrindus bei ugdyti jų kūrybiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad partnerystė su ISM padės mokiniams kūrybiškai pažvelgti į mokymąsi, skatins jų verslumą ir ateityje padės prisitaikyti nuolat besikeičiančioje darbo rinkoje.

REKLAMA

ISM klasėje ekonomikos, verslumo, vadybos temos bus integruotos į daugelį mokomųjų dalykų. Per etikos pamokas bus aptariamos reklamos, verslo etikos situacijos, anglų kalbos užsiėmimuose – plečiamas verslo anglų kalbos žodynas ir dalykinio bendravimo anglų kalba gebėjimai, istorijos pamokas papildys tokios temos kaip kapitalizmo idėjos atsiradimas ir evoliucija, moksleiviai spręs ekonominius uždavinius bei užduotis, lavinančias loginį mąstymą.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas dėmesys bus skiriamas ir šios klasės mokinių asmenybės ugdymui: vyks savęs pažinimo užsiėmimai, universiteto karjeros centro darbuotojai konsultuos mokinius karjeros, studijų pasirinkimo klausimais.

„Vystantis technologijoms, pasauliui greit besikeičiant, tampa svarbu ne tiek gimnazijoje įgytos žinios, kiek gebėjimai prisitaikyti, pamatyti įvairius problemų sprendimo būdus, būti kūrybingiems ir išradingiems. Dėl to yra labai svarbu ugdyti mokinių verslumą ir suteikti tvirtus ekonomikos pagrindus, kad mokiniai galėtų prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir gebėtų prisitaikyti bet kurioje gyvenimo situacijoje“, - apie iniciatyvą sakė S. Nėries gimnazijos direktorius Antanas Suslavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

26 motyvuoti ir gabūs mokiniai ISM universitetinei klasei buvo atrinkti pagal specialų testą. Prie pirmosios ISM klasės steigimo dirbo universiteto dėstytojai ir gimnazijos mokytojai, tarp kurių ir už mokinių kūrybiškumo, pilietiškumo ir iniciatyvumo skatinimą neseniai Prezidentūroje daktarės Meilės Lukšienės premija apdovanotas gimnazijos technologijų mokytojas Donatas Kriukas. Dalis pamokų iš gimnazijos klasių persikels į ISM universiteto auditorijas, kur mokytojus pakeis universiteto dėstytojai. Taip mokiniai galės anksčiau susipažinti su akademine aplinka ir priimti geriau pagrįstus sprendimus dėl savo ateities studijų.

REKLAMA

„Savo misiją suprantame plačiau nei verslo profesionalų rengimą. Tai – verslios ir kūrybingos asmenybės ugdymas, kuriame labai svarbus vaidmuo tenka ir mokyklai. Todėl bendradarbiavimą su mokyklomis, mokytojų, mokinių, tėvų bendruomenės įtraukimą matome kaip svarbią ir prasmingą veiklą, ugdant aktyvių, verslių šalies piliečių kartą“ , - sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studijų dekanė prof. Viltė Auruškevičienė.

Pasak jos, sėkmingai įgyvendinus pirmąją iniciatyvą ir sulaukus susidomėjimo, ISM klases planuojama steigti ir kitose šalies gimnazijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų