REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 13 d. Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija, vadovaujama viceministrės Svetlanos Kauzonienės, dalyvavo Paryžiuje surengtame Lietuvos ir Prancūzijos mokslinio bendradarbiavimo programos „Žiliberas“ posėdyje. Šalių delegacijos pasikeitė informacija apie naujausias mokslo ir technologijų politikos tendencijas ir atrinko bendrus tyrimų projektus, kurie bus finansuojami 2015-2016 metais. Lietuva ir Prancūzija numato finansuoti šešis mokslininkų mobilumo projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį Lietuvoje ir Prancūzijoje buvo paskelbtas konkursas teikti dvišalius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus. Juos vertino kiekvienos šalies ekspertai. Iš viso šiemet konkursui buvo pateikta 12 projektų.

REKLAMA

Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo programa „Žiliberas“, pavadinta Vilniaus universitete profesoriavusio prancūzų mokslininko Jean Emanuel Gilibert (1741–1814) garbei, įgyvendinama nuo 2003 metų. Programa remia bendrus Lietuvos ir Prancūzijos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus. Lėšos skiriamos mokslininkų mobilumui – kelionių ir gyvenimo išlaidoms padengti.

Nuo „Žilibero“ programos pasirašymo 2003 metais iki šiol finansuoti 69 bendri Lietuvos ir Prancūzijos mokslinių tyrimų dvimečiai projektai. Tam iš Lietuvos pusės jau skirta daugiau nei 1,5 mln. litų. Programą finansuoja Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija ir Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų