REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors mobiliuoju internetu telefone naudojasi net 40 proc. Lietuvos gyventojų ir daugiau kaip pusė iš jų telefone naršo kasdien, tik 24 proc. vartotojų telefoną naudoja kaip darbo įrankį.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis vartotojų internetą telefone naudoja informacijos paieškai ir pramogoms – skaito naujienas, susirašinėja ir bendrauja socialiniuose tinkluose, klausosi muzikos ar žaidžia. Tokius mobiliojo interneto naudojimo ypatumus atskleidė apklausa, kurią „Omnitel“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė SIC.

REKLAMA

Pasak „Omnitel“ atstovų, telefone dažniausiai naršo jauni, 16-32 metų amžiaus žmonės (81 proc.), daugelis iš kurių turi aukštąjį išsilavinimą ir gyvena Vilniuje. 65 proc. interneto telefone naudotojų sako bent kartą per savaitę naršantys ieškodami informacijos, 54 proc. reguliariai naudojasi socialiniais tinklais, taip pat daugiau nei pusė naudotojų skaito telefone naujienų portalus ar rašo asmeninius elektroninius laiškus. Apklausa atskleidė, kad jau 45 proc. interneto telefone naudotojų renkasi telefonus klausytis muzikos.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa atskleidė, kad, pavyzdžiui, mobilioji komercija Lietuvoje dar nėra išvystyta. Nors 25 proc. interneto telefone naudotojų sako besinaudojantys el. bankininkyste, tačiau pirkimus telefonu atlieka retai. Už produktus ir paslaugas telefonu sakosi mokantys 14 proc., už parkavimąsi – 6 proc., draudimą internetu arba SMS žinute užsisako 5 proc., degalus – tik 2 proc. žmonių, kurie naudojasi internetu telefone.

Pasak „Omnitel“ viceprezidentės privatiems klientams Linos Galatiltės, plėtodama 4G LTE tinklą, bendrovė aiškiai mato sparčiai augančią mobiliojo interneto paklausą regionuose, todėl galima prognozuoti, kad tiek vartotojo tipas, tiek vartojimo būdas gana greitai keisis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų