REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 10 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvėrė paroda „Rinkis prekę lietuvišką“, kurios lankytojus pasitinka Kauno kolegijos studentų ir dėstytojų sumeistrautas įspūdingas kūrinys. Kolegijos komanda pastatė 4 metrų aukščio simbolinį vienybės medį – tokį maksimaliai galėjo pastatyti esamose patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Verpstės formos statiniui Kauno kolegijos Technologijų fakulteto dėstytojų ir studentų komanda panaudojo per 50 kilogramų daržovių. Parodos lankytojai žavėjosi, kaip į tokį dailų ornamentą specialistai sulipdė ant lietuvių stalo įprastas daržoves – pomidorus, morkas, svogūnus, salierus, šparagines pupeles, brokolius, salotas.

REKLAMA

Kaip pasakojo rekordinio kūrinio iš maisto produktų sumanytojos ir kūrėjos – Inga Valentinienė, Daiva Klimavičienė, Ingrida Kraujutienė, Dana Žemaitaitienė – kūrinys kartu su studentais buvo pradėtas dėlioti dar iš vakaro. Gerokai anksčiau šio darbo komanda imtis negalėjo, kadangi daržovės būtų suvytusios. Tikru galvosūkiu tapo verpstės nuvežimas iki „Žalgirio“ arenos – didžiulių gabaritų kūrinį transportuoti padėjo įmonė „Kauno baldai“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš daržovių sukurtas dizaino objektas eksponuojamas prie Žemės ūkio ministerijos stendo, kadangi Ministerija pasiūlė kolegijai dalyvauti parodoje ir sukurti kažką įspūdingo. Vienybės medį „Žalgirio“ arenoje galima apžiūrėti iki pat parodos pabaigos. Po renginio Kauno kolegijos dėstytojai ir studentai gyvybės medį išmontuos, o likusias daržoves, jei šios dar bus geros, nuveš į Kauno zoologijos sodą.

Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakultetas rekordinių aukštumų, pasitelkę žemės gėrybes, siekia jau nebe pirmą kartą. Pavasarį Kauno miesto rotušės aikštę puošė Europos žemėlapis iš gėlių – jį taip pat kūrė jungtinė iš įvairių fakulteto katedrų sudaryta komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų