REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet įvairių spalvų medalius iš visų amžiaus grupių pasaulio ir Europos čempionatų parsivežanti Lietuvos irklavimo federacija (LIF) negali tinkamai rengtis varžyboms dėl Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) Trakų skyriaus vedėjo Jono Čižausko nekompetencijos ir savivalės Trakų irklavimo bazėje besitreniruojantys ir stovyklas vykdantys geriausi Lietuvos ir pasaulio irkluotojai susiduria su nuolatinėmis problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

Bandant jas spręsti, su LOSC įsiveliama į nesibaigiantį raštų siuntinėjimą, taip gaištant brangų laiką, reikalingą sportininkų pasirengimui. LIF prezidentas Dainius Pavilionis atviru laišku kreipiasi į Lietuvos žiniasklaidą ir sporto bendruomenę, prašydamas padėti išspręsti susidariusias problemas.

REKLAMA

„Mes reiškiame susirūpinimą dėl tinkamo Trakų irklavimo centro vystymo ir priežiūros. Jo paskirtis yra tarnauti irklavimui, tačiau centro vedėjas neatitinka elementarių vadovui keliamų reikalavimų, yra nekompetetingas. Liepos mėnesį prieš pasaulio irklavimo čempionatą Lietuvos rinktinė Trakuose rengė pasirengimo stovyklą.

Bazės vedėjas be federacijos ir rinktinės žinios liepos 23-28 dienomis uždarė irklavimo trasą ir surengė „Gulbių ežerą“, tad rinktinė neteko galimybės treniruotis kone savaitę. Tuo pačiu metu tris dienas ir tris naktis irklavimo centre su vedėjo žinia ir palaiminimu vyko jaunųjų socialdemokratų sąskrydis. Nakties metu socdemų dėka viešbutyje kilo gaisras, sportininkams teko evakuotis iš lovų vidurį nakties. Po tokio pasirengimo planetos pirmenybėms žurnalistai ėmė kritikuoti rinktinę dėl užimtų 4-ųjų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios pasiruošimo sąlygos, kurias organizavo atsakingas asmuo irklavimo centro vedėjas, tikrai nepadėjo užimti aukštesnių vietų. LIF yra pagrindinė pasaulio ir Europos čempionatų organizatorė Lietuvoje. Šiuo metu vykdoma teniso kortų statyba nėra derinta su LIF ir tikrai bus didelė kliūtis pravedant čempionatus, nes per aikštelės tvoras nebus galimybės toje teritorijos dalyje laikyti valčių.

Viešbutis, kuris iš policijos departamento buvo perduotas valdyti LOSC, tapo asmenine J. Čižausko nuosavybe. Atvažiavę pasaulio čempionai ir prizininkai kaip senais sovietiniais laikais turi laukti po pusę dienos kol gerb. vedėjas suteiks jiems teisę apsigyventi. Irklavimo bazėje įrenginėjama imtynių salė, o elingai (valčių laikymui skirti specialūs pastoliai – red.), kuriuose laikomos brangios valtys – kiaurais stogais. LIF brangiausios valtys, kuriomis irkluoja ir LOSC sportininkai, elinguose neturi vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar blogesnė situacija su elingu, kuris kaip ir buvo perduotas LIF. Šiuo metu tai yra tikras neūkiškumo pavyzdys, paverstas sandėliu ir jame be tvarkos suversta brangi tik šiemet nupirkta baidarių starto sistema. Egzistuoja ir „mistinis“ katerių elingas, kuriame bazės darbuotojai kelia puotas ir laiko asmeninius automobilius. Bet tai yra vedėjo tabu.

LIF kiekvienais metais organizuoja eilę varžybų, vien šiemet į „Gintarinių irklų“ regatą suvažiavo keli šimtai sportininkų iš Lietuvos ir kaimyninių valstybių. Varžybų pravedimo kainos kiekvienais metais be paaiškinamų priežasčių dvigubinamos. Įkainiai neturi jokio finansinio pagrindo. Vedėjas sugebėjo apmokestinti net ežerą. LOSC valtys taip pat yra tapusios J.Čižausko nuosavybė. Jis būdamas tik ūkvedžiu, su LOSC direktoriaus tyliu pritarimu, prisiėmė sau funkcijas spręsti, kuris sportininkas vertas būti rinktinės nariu, o kuris ne“.

LIF vadovo minėtas ir nuotraukose matomas brangia įranga užgriozdintas elingas trukdo šiuo metu vykstančiai irklavimo rinktinės stovyklai. Po stogu negalima laikyti brangių valčių, sportininkai priversti vėsiu oru įrangą tvarkytis lauke. Kelis kartus žodžiu ir raštu kreipusis į LOSC dėl elingo atlaisvinimo, reakcijos nesulaukta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų