REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmanieji telefonai gali turėti 13 tūkst. funkcijų, bet visas išmanumas baigiasi, kai tampi panašus į spuoguotą paauglį su skaičiuotuvu ant riešo. Šiandieniams įrenginiams reikia sklandumo, ir LG tai gali pasiūlyti nepadoriai pigiai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė kiek daugiau nei prieš dvejus metus pristatė „Full HD“ raiškos 5 colių ekraną, kuris šiandien yra bene savaime suprantamas dalykas kiekvieno technologijų naujienas sekančio piliečio delne. LG dėka pasaulis mokosi, kas yra „Quad HD“ raiškos telefonas, o „Ekonomika.lt“ redakcijoje šią savaitę – šios technologijos pionierius bendrovės flagmanas G3.

REKLAMA

Kažkas vis tiek ne taip

Tokia mintis aplanko, kai pirmąkart akimis klaidžioji po šio išmaniojo ekraną. Žinojau, kokį įrenginį testuosiu, bet nesitikėjau, kad „Quad HD“ yra tiek kasdienybę jaukiantis reiškinys. Tik visiški snobai galėtų ilgiau nei penkias minutes aiškinti, kuo ši raiška skiriasi nuo „Full HD“, tačiau mūsų akys nesukurtos tokių pokyčių analizei.

Vaizdai yra tikrai ryškūs ir aštrūs tiek, kad kartais atrodo, jog aplink raides ar smulkesnius objektus eina plonytė balta linija. Tokį pojūtį sukelia būtent žvėriškas 534 taškų tankis colyje. Tai bus lengviau įsivaizduoti dirbantiems su vaizdų redagavimo programomis. Reikalas tas, kad kuo prastesnė ekrano raiška, tuo ryškesnius puskvadračius turi kiekvieno objekto kraštinė linija. Raiškai didėjant, puskvadračiai mažėja ir sudaro lygaus krašto įspūdį, nors arčiau įsižiūrėjus galima pamatyti „išsipikseliavimą“. „Full HD“ raiškos ekrane tai galima įžvelgti tik nežmoniškai stengiantis, taigi vaizdų kontūrai lengvai susijungia su fonu. Dvigubai didesnės raiškos ekrane tokio perėjimo nėra ir objekto kontūras pasibaigia ten, kur turi pasibaigti, taigi toks griežtumas yra kiek neįprastas akiai, o staigiai pažvelgus į eilinius išmaniuosius jų ekranai atrodo tarsi muiluoti.

REKLAMA
REKLAMA

G3 jau gulėdamas dėžutėje turi įrašytus du „Quad HD“ raiškos vaizdo įrašus, kuriuose galima matyti gamtos vaizdus su visais kanjonais ir kitomis vietomis, kurias renkasi tokioms progoms. Čia prikibti nėra kaip, ir tai yra geriausia, ką mačiau savo delne. Išskyrus tą kartą, kai ten gulėjo „Porsche 911“ rakteliai.

Tiesa, jokių 911 raktelių nesu turėjęs, bet ir minimi įrašai – tikrai pagražinti gamintojo. Tai yra savaime suprantama ir ne laboratorinėmis sąlygomis ekranas veiks ne taip įspūdingai, tačiau jis atliks savo darbą internete bei lauke. Štai šiuo aspektu likau labai nustebintas, nes tokio ryškumo neką mažiau ryškioje spalio atokaitoje iš TFT ekrano tikrai nesitikėjau. Visi tik ir kalba apie AMOLED ekranus, o senieji buvo nepelnytai pamiršti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savęs taip nefotografavote

LG kameroms taip pat pritaikė netradicinį sprendimą – G3 komplektuojamas kartu su lazeriniu atstumo jutikliu. Dėl šio vaizdas fokusuojamas taip greitai ir taip tiksliai, kad pirmas dalykas, kurį nufotografavau, buvo pirštas.

Pati 13 megapikselių raiškos kamera veikia puikiai. Dieną fiksuojami vaizdai daug nesiskiria nuo rinkos konkurentų, tačiau G3 turi tikrai vieną iš geriausiai naktį veikiančių blyksčių. Kas iš to, kad ir kiti gamintojai komplektuoja fotokameras su dvigubomis blykstėmis, jei galiausiai baltoji arba „šaltoji“ viską sugadina, bent jau veikiant automatiniam režimui. Šiandien vis daugiau gamintojų savo priekines kameras pavadina tiesiog asmenukių kameromis. Taip, nuolat save fotografuoti yra kvaila, bet nereiškia, kad gamintojai dėl to neturi stengtis. Prisipažinsiu – dar nė su vienu modeliu tiek asmenukių nesu atlikęs, ir tam yra priežastis.

REKLAMA

Mat G3 atpažįsta naudotojo ištiestą delną ir kai tik suspaudžiamas kumštis, įsijungia kameros laikmatis, o po akimirkos turite puikų savo autoportretą be jokių keistų rakursų ir kreivų rankų, kurios bandė žūtbūt paspausti fotografavimo mygtuką ekrane.

Ar įmanoma taip greitai priprasti?

Kai einate į kambarį, šviesą tamsoje uždegate be jokių pastangų suradę jungiklį, o užverdami duris pirštus ištraukiate nelyg Džeimsas Bondas, paskutinę akimirką praslysdamas pro automatinius vartus. Tokio sklandumo ir intuityvumo yra kupinas G3.

REKLAMA

Išmanujį (jau galite jį vadinti ir intuityviuoju) galima atrakinti savo susikurta 3–8 taškų kombinacija. Telieka tam pirštais ant ekrano atkartotį šį trafaretą, ir G3 įsižiebia visa savo raiška. Visiškai nesvarbu, ar ši kombinacija bus subaksnota ekrano kampe, ar per visus 5,5 colio.

LG taip pat pirmieji jau ankstesniuose modeliuose atsisakė klavišų įrenginio šonuose ir juos perkėlė ant nugarėlės iškart po kamera. Šią galima įjungti, kai G3 „miega“, o aktyviuoju režimu jais galima reguliuoti garsą ir išjungti ekraną. Tiesa, čia norėtųsi, kad gamintojas būtų suteikęs galimybę rinktis, ką su jais veikti, nes su mielu noru priskirčiau jiems kitų funkcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekada nebuvau „KitKat“ operacinės sistemos apologetas, tačiau G3 įtikina maloniomis smulkmenomis. Naršant telefone ateina žinutė, tačiau ji pasirodo mažu pavidalu ekrano kampe, o tai leidžia greitai atrašyti. Tą pačią akimirką, kai ji išsiunčiama, grįžtate prie ankstesnės veiklos. Tas pats atsitinka su skambučiais. Gamintojas taip pat leidžia ekraną padalyti į dvi dalis, taigi galima naudotis dviem programėlėmis vienu metu. Toks ekranas gal ir per mažas šiam įrankiui, bet niekuomet negali žinoti, kada jis pravers.

Šio modelio klaviatūra, gamintojo teigimu, prisitaiko prie vartotojo stiliaus, tačiau perdėm trumpas testo laikas, kad tuo įsitikinčiau. Viena yra aišku – čia galima keisti klaviatūros dydį ir net ją pritaikyti, kad būtų galima rašyti viena ranka tiek kairiarankiams, tiek likusiai pasaulio gyventojų daliai. Toks paprastas sprendimas ir kaip seniai jo reikėjo.

REKLAMA

Taip pat išmanusis gana neįkyriai praneša apie kontaktus, kuriuos pagaliau reikia įsivardyti, programėles, kurias reikia ištrinti, kameros funkcijas, kurių neišnaudoji, ir panašius dalykus. Tik skaitytojams spręsti apie autoriaus kompetencijas, tačiau prie šio modelio pripratau greičiau nei per savaitę.

Keisčiausias pardavimo sprendimas

G3 baterijos ištvermė panaši kaip ir kitų išmaniųjų. Taip, bateriją reikia įkrauti beveik kiekvieną vakarą, tačiau nereikia lėkti ir krauti jos tik pravėrus namų duris. Visgi tai neįtikėtina, turint omenyje, kad tai klasikinis TFT ekranas su žvėriška raiška.

REKLAMA

Tiesa, vietomis išmanusis „užsigalvoja“, ir tai priverčia pasigilinti į jo specifikaciją. Čia veikia „Snapdragon 801“ keturių branduolių procesorius su 2,5 GHz dažniu, kas yra įprasta tarp geriausiųjų, tačiau testuojamas modelis turėjo 2 GB operatyviosios atminties, o tai yra tiek pat, kiek „HTC One Mini 2“. Reikalo esmė ta, kad LG į modelius, kurie turi 16 GB atmintį, montuoja 2 GB, o į 32 GB modelius – 3 GB. Vien skaičių maišalynė, tačiau G3 turi galimybę išplėsti atmintį su papildoma kortele. Kita vertus, galios juk nepadidinsi, taigi apie tai reikia pagalvoti iš anksto. Vis dėlto papildomas gigabaitas dar niekam nepakenkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokio modelio prieinamumo sprendimo nebūčiau linkęs atleisti, tačiau ką LG padarė su modelio išvaizda ir kiek ji galėjo kainuoti, yra neįtikėtina. Čia rasite šlifuoto metalo imitaciją ant plastikinio dangtelio. Vien dėl šio sprendimo telefonas yra išties lengvas, o išlenkta nugarėlė lipte prilimpa delne.

Kodėl tai geriausias telefonas šiandienėje rinkoje? Nes jis kainuoja nepadorius 1 600 litų, o už tokią sumą nieko geriau nerasite.

LG G3 Modelis sveria 149 gramus ir yra bene lengviausias savo kategorijoje. 3 000 mAh talpos ličio bateriją galima keisti. Telefono atmintį standartiškai galima praplėsti iki 128 GB. G3 komplektuojamas su 13 megapikselių galine kamera su vaizdo stabilizavimo sistema ir 2,1 megapikselio autoportretų kamera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų