REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar ūkio ministras Evaldas Gustas darbo vizito Druskininkuose metu dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje su savivaldos atstovais bei verslininkais, su kuriais aptarė verslumo situaciją Druskininkų savivaldybėje, Ūkio ministerijos vykdomą verslo aplinkos gerinimo politiką, eksporto plėtrą, verslumo skatinimo priemones. Ūkio ministras lankėsi įmonėje UAB „Akvavita“. Prieš diskusiją ministras kartu su Druskininkų savivaldybės meru Ričardu Malinausku, mero pavaduotoju Linu Urmanavičiumi apsilankė ir Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje bei pasveikino čia vykusio renginio „Verslas veža“ dalyvius: gimnazistus ir atvykusius savo sėkmės istorijų jiems papasakoti patyrusius verslininkus. Kaip teigė ūkio ministras E. Gustas, Druskininkų patrauklumą lemia geri verslumo rodikliai. „Druskininkų verslumo situacija šalies kontekste atrodo gana pozityviai. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, Druskininkuose vykdoma didelė dalis visos Lietuvos pramogų ir poilsio organizavimo veiklų. Kurorto patrauklumą galimiems investuotojams ir verslo projektams įrodo ne tik augantis turistų skaičius ir nuolatinis užimtumas sanatorijose ir SPA centruose, bet ir statistiniai verslumo duomenys“, – sakė E. Gustas.

REKLAMA
REKLAMA

Druskininkų savivaldybėje ES lėšomis šiuo metu iš viso finansuojami daugiau nei 30 projektų. Druskininkų savivaldybė užima antrą vietą pagal gautų ES paramos investicijų sumą po apskrities centro – Alytaus miesto savivaldybės. Dauguma Druskininkų savivaldybės finansuotų projektų yra turizmo srities. Būtent šia savybe Druskininkai išsiskiria iš visos Lietuvos: pagal vykdomus projektus turizmo srityje ši savivaldybė iš 60 Lietuvos savivaldybių yra ketvirtoje vietoje po Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno miestų. Čia finansuoti 10 turizmo projektų, kuriems skirta 76,72 mln. litų. Baigus įgyvendinti visus 2007–2013 m. ES paramos projektus Druskininkų savivaldybėje bus pritraukta 146,31 mln. litų privačių investicijų.

REKLAMA

2014 metų pirmąjį – trečiąjį ketvirtį Druskininkų savivaldybėje įregistruotos 73 naujos įmonės, tai yra 12 proc. daugiau negu atitinkamu laikotarpiu prieš metus. Šis rodiklis didesnis už Lietuvos ir Alytaus apskrities vidurkį.

„Vyriausybės 2012–2016 metų programoje numatyta kurti naujas darbo vietas ir sudaryti aktyvesnes verslo plėtros sąlygas šalies regionuose. Įgyvendindami VšĮ „Versli Lietuva“ Regionų verslumo ir eksporto skatinimo planą, tikimės, kad Druskininkai nepraras pagreičio, o kurorte atsiras veržlių žmonių, pasiryžusių imtis ne tik nedidelio nuosavo verslo, bet ir įgyvendinti didelės apimties ir svarbius projektus“, – teigė ūkio ministras.

Per vizitą Druskininkuose verslininkams Ūkio ministerijos specialistai taip pat pristatė 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų galimybes, paramos priemones verslui, euro įvedimo ypatumus, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ veiklą skatinant tiesiogines užsienio investicijas į regionus. Druskininkų vandens parko konferencijų salėje Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas skaitė pranešimą „Šiandienos aktualijos ir perspektyvos Druskininkuose“. Ūkio ministerijos ES paramos koordinavimo departamento direktorė Rita Armonienė pristatė 2014-2020 m. ES struktūrinių fondų galimybes. UAB „Invega“ generalinis direktorius Audrius Zabotka pristatė paramos priemones verslui; VšĮ „Investuok Lietuvoje“ investicijų plėtros departamento regionų plėtros koordinatorė Rugilė Andziukevičiūtė skaitė pranešimą tema „Lietuvos regionų investicijų žemėlapiai bei VšĮ „Investuok Lietuvoje” veikla skatinant TUI į regionus“. Smulkiojo ir vidutinio verslo politikos skyriaus patarėjas Tomas Lavišius kalbėjo šiuo metu itin aktualiomis euro įvedimo temomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų