REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis 83 metų Michailas Gorbačiovas paguldytas į ligoninę, tačiau yra kupinas ryžto kovoti dėl gyvybės, ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastarąsias septynias dienas mano sveikata buvo vidutiniška, bet šiandien esu ligoninėje. Įvyko (ligos) paūmėjimas. Esu stebimas, visas apraizgytas laidais“, - sakė jis ketvirtadienį vakare radijo stočiai „Rusijos naujienų tarnyba“.

REKLAMA

M.Gorbačiovas nenurodė, dėl ko buvo paguldytas į ligoninę ir kurioje gydymo įstaigoje jis yra.

„Žinote mano būdą. Esu pasiryžęs kovoti dėl gyvybės“, - sakė M.Gorbačiovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Paskutinis Sovietų Sąjungos lyderis į ligoninę buvo paguldytas ir 2013 metų birželį, kur jam buvo atliktas bendras sveikatos patikrinimas.

Nobelio taikos premijos laureatas pastaraisiais metais viešumoje atrodė pavargęs. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, jis serga cukriniu diabetu.

REKLAMA
REKLAMA

M.Gorbačiovas 1985 metais tapo Sovietų Sąjungos lyderiu ir inicijavo didžiulio masto politinių ir ekonominių reformų programą, žinomą kaip viešumo ir pertvarkos politika.

1991-aisiais žlugęs komunistų radikalų pučas prieš M. Gorbačiovo reformas paskatino buvusias sovietines respublikas viena po kitos atsiskirti nuo SSRS.

Tų metų gruodį buvo pasirašytas Belovežo susitarimas, palaidojęs Sovietų Sąjungą. Tai buvo gilus sukrėtimas, kurio padariniai vis dar ryškūs Rusijoje ir daugumoje buvusių SSRS respublikų, o nemaža dalis rusų tebejaučia didžiulį kartėlį dėl sovietų imperijos subyrėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau M.Gorbačiovas ne kartą apgailestavo dėl Sovietų Sąjungos žlugimo, teigdamas, kad reformomis siekė ne suskaldyti SSRS, o ją modernizuoti ir tokiu būdu užkirsti kelią jos subyrėjimui.

Nepaisant didžiulio tarptautinio pripažinimo, pastaraisiais metais M.Gorbačiovas beveik nedalyvavo Rusijos politikoje, tačiau ne kartą kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir ragino jį atsisakyti valdžios.

Jis vadovauja Gorbačiovo fondui, kuris vykdo tyrimų ir labdaros programas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų