REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolina STAŽYTĖ Spalio 3 dieną Tauragės vaikų ir jaunių sporto mokykla (VJSM) minėjo 55 metų sukaktį. Šia proga skambėjo sveikinimo žodžiai, įteiktos padėkos ilgamečiams darbuotojams, sulaukta garbių svečių. Pristatyta ir daugiau nei 50 metų sportininkų kalvės istoriją menanti knygelė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji sveikinimo žodį tarti stojo mažieji lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ auklėtiniai. Dabartiniam VJSM direktoriui Audriui Bitinui jie įteikė savo piešinius ir padėkojo mokytojams – Žydrūnui Mačaičiui ir Tomui Rimui – už smagias treniruotes bei puikiai veikiantį bendradarbiavimo projektą. Vėliau padėkos žodžius tarė ir lopšelio-darželio „Kodėlčius“ vadovai.

REKLAMA

Priėmęs sveikinimus, A.Bitinas susirinkusiesiems pristatė svarbiausius Sporto mokyklos istorijos faktus. Pabrėžta, jog pirmuoju direktoriumi nuo 1959 m. buvo Alfonsas Steponaitis, o pirmosios kultivuotos sporto šakos – lengvoji atletika ir krepšinis. Iš viso per 55 metus mokyklai vadovavo net 9 vadovai. Šiandien joje – 850 mokinių, pasirinkusių vieną iš 11 galimų sporto šakų. Nuo šio rudens pradėta mokyti ir šiuo metu itin populiaraus tinklinio žaidimo meno.

REKLAMA
REKLAMA

– Džiaugiuosi, jog turime dvi puikias sales, kurios nuolat pilnos aktyvaus jaunimo. Smagu, jog į išvykas jau kuris laikas galime vykti 20 vietų mokyklos autobusiuku. Ilgą laiką tai buvo tik svajonė. Už nuoširdų darbą norėčiau įteikti padėkas trims įstaigos darbuotojams – Ievai Lasauskienei, Ovidijui Ežerskiui ir T.Rimui, – kalbėjo Sporto mokyklos direktorius.

Visiems susirinkusiesiems jis įteikė po raudoną rožę bei dar leidyklos dažais kvepiančią, šiai progai specialiai parengtą įstaigos istoriją perteikiančią knygelę. Jos išleista 500 egzempliorių. Ateityje ruošiamasi pristatyti ir storesnę knygą. Belieka tam gauti lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyg žinodamas šiuos planus, sveikinimo žodį stojęs tarti Tauragės rajono meras Pranas Petrošius įteikė A.Bitinui 3000 Lt čekį. Sporto mokyklos direktorius pašmaikštavo, jog merą apsimokės ir dažniau kviesti į šventes. Kad tik tokios dovanos nenustotų „plaukti“. Be piniginės dovanos, P.Petrošius įteikė ir padėkos raštus – ilgamečiams Sporto mokyklos treneriams Aloyzui Šlepavičiui, Gintarui Cemnalianskiui, Jonui Šileriui bei direktoriaus pavaduotojai Ingai Jurienei.

Padėkos raštus už aktyvią bei kūrybišką veiklą įteikė ir Tauragės rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Egidijus Šteimantas. Jie atiteko mokytojams Daivai Dumčienei, Edvardui Žemguliui ir mokyklos direktoriaus pavaduotojai Liudai Michalovskajai.

REKLAMA

– Norėtųsi jais apdovanoti visus darbuotojus, bet, deja, protokolas teleidžia įteikti tris. Šiandien Sporto mokyklos mokytojams – triguba šventė. Juk ryt (spalio 4 d. – aut. past.) minėsime kūno kultūros ir sporto, o spalio 5 d. – mokytojų dieną. Puikiai parinkta diena atšvęsti įstaigos jubiliejų. O jos sėkmė priklauso nuo gabių, atsidavusių pedagogų. Puikiausias pavyzdys yra treneris Marcelinas Zelba, savo laiku Skaudvilę sugebėjęs paversti tikru rankinio pasauliu, – penktadienį teigė E.Šteimantas.

Po Seimo nario Dariaus Petrošiaus padėjėjo Povilo Gargaso kalbos į priekį stojęs buvęs Tauragės sporto komiteto pirmininkas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto garbės narys Kleopas Girdžius patarė puikių rezultatų pasiekusiems sportininkams nebūti kukliems. Garbus svečias papasakojo apie Kanadoje matytą aparatą, kurio pagalba galima nustatyti, kokiai sportai šakai tiriamasis yra labiausiai gabus. Pasak jo, nereikia ugdyti vien populiariausių sporto šakų atstovų. Tik tuomet galėsime džiaugtis pačiais aukščiausiais pasiekimais.

REKLAMA

Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Sigitas Mičiulis įteikė A.Bitinui drobę su ant jos atspausdintomis akimirkomis iš krepšinio aikštelės. Politikas užsiminė apie būtinybę vystyti sporto turizmą bei perdavė europarlamentaro Antano Guogos sveikinimus – įteikė krepšinio kamuolių.

Buvęs lengvaatletis, Lietuvos rankinio čempionas, o dabar savivaldybės tarybos narys, verslininkas bei automobilių sporto propaguotojas Gediminas Maškauskas užsiminė apie norą mūsų mieste atgaivinti arklių sportą, rankinio trenerei įteikė krepšinio kamuolį bei prisiminė legendą apie miesto ekonomiką išgelbėjusias Tauragės rankininkes:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Rankininkės išvyko uždarbiauti į Prancūziją. Paskui išvyko ir jų vyrai. Neturėjo jie ką veikti svečioje šalyje, tad sumąstė mašinas varyti. Dabar iš to išgyvena pusė Tauragės gyventojų. O „mašinistai“ verslininkai yra ir patys didžiausi sporto rėmėjai. Tokia štai legenda.

Vienas iš paskutiniųjų sveikinimo žodį stojo tarti Sporto centro vedėjas Gediminas Sakalauskas, pasidžiaugęs, jog dviejų Sporto mokyklos mokytojų – Jono Sabučio ir Gintaro Cemnalianskio – šventėje nėra dėl to, jog jie išvykę atsiimti padėkų iš Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų.

REKLAMA

– Šiandien – puikus susiėjimas kartų, kurios buvo, yra ir dar bus, – teikdamas tortą A.Bitinui, kalbėjo G.Sakalauskas.

Paskutinis Sporto mokyklos kolektyvui imtynininkų tėvelių vardu dėkojo tėvų tarybos atstovas. Pasidžiaugęs, jog ką tik įteiktos knygelės 32 puslapyje rado ir savo sūnaus nuotrauką, vyras priminė, jog mokytojai išmoko visko, išskyrus viena – pralaimėti. Treneriai moko ir to – kaip atsikelti po nesėkmės ir eiti tolyn, vėl į pergales.

Po Sporto mokyklos pastate vykusios oficialios dalies šventė pratęsta laisvalaikio centre „Fortūna“, kur susirinkusiesiems koncertavo Laimutės Rudminienės vadovaujamas Tauragės muzikos mokyklos tautinės muzikos ansamblis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų