REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberietis, kuriam pirmam už Afrikos ribų buvo diagnozuota Ebola liga, mirė Teksaso ligoninėje, pranešė trečiadienį pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaprastai nuliūdę ir nuoširdžiai nusivylę turime pranešti jums apie Thomaso Erico Duncano (Tomaso Eriko Dankano) mirtį šį rytą 7 val. 51 min. (15 val. 51 min. Lietuvos laiku)“, – sakoma Teksaso ligoninės atstovo Wendello Watsono (Vendelo Votsono) pranešime.

REKLAMA

„Ponas Duncanas mirė nuo klastingos ligos, Ebola. Jis narsiai kovėsi šiame mūšyje“, – pažymėjo atstovas.

Tuo tarpu JAV žiniasklaida pranešė, kad griežčiau tikrinami keleiviai, atvykstantys iš Vakarų Afrikos valstybių, kuriose Ebola virusas nuo šių metų pradžios nusinešė daugiau kaip 3400 gyvybių.

Remdamasis federalinės valdžios pareigūnu, „The Washington Post“ pranešė, kad jau šį savaitgalį atvykėliai iš Vakarų Afrikos bus griežčiau tikrinami penkiuose JAV oro uostuose: Atlantoje, Čikagos O'Hare, Niujorko JFK ir Niuarko oro uostuose, taip pat Vašingtono Dulles (Daleso) oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak CNN, cituojančios anoniminius šaltinius, bus matuojama temperatūra keliautojams iš vadinamosios Ebola zonos, kuriai priklauso Gvinėja, Siera Leonė, Liberija ir Nigerija.

„NBC News“ dar nurodo, kad keleivių bus prašoma užpildyti specialias anketas.

T.E.Duncanas iš Liberijos atskrido į Teksasą aplankyti savo artimųjų. Į Dalasą jis atvyko rugsėjo 20 dieną. Po keturių dienų pasijuto blogai, bet į ligoninę buvo paguldytas tik rugsėjo 28 dieną.

Teksaso sveikatos apsaugos sistema paskui buvo smarkiai sukritikuota, nes iš pradžių T.E.Duncanas nebuvo priimtas į ligoninę, į kurią kreipėsi rugsėjo 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.E.Duncanui buvo pasakyta eiti namo, nors jis pranešė apie simptomus, panašius į Ebola ligą, ir sakė neseniai lankęsis Liberijoje, kuri labiausia kenčia nuo šios ligos epidemijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų