REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidutinis darbo užmokestis yra didesnis, nei manėme

Algos Lietuvoje didesnės nei Estijoje?

Žinių radijas

 Lietuvoje įmonių vadovų ir darbuotojų atlyginimai šiuo metu skiriasi beveik aštuonis kartus ir šis rodiklis yra vienas didžiausių ES. Tai rodo tarptautinės žmogiškųjų išteklių konsultacijų bendrovės „Hay Group“ atlyginimų rinkos tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

 Pramonininkų ekonomikos ir Finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas Žinių radijui sakė, kad reali situacija yra kitokia. Esą, jei būtų į apskaitą įtraukiama tai, ką darbuotojai gauna vadinamuosiuose vokeliuose, algos Lietuvoje būtų didesnės nei Estijoje.

REKLAMA

 „Manau, tai tikrai nenormalu, tie kartai turėtų būti mažesni. Iš kitos pusės, kai mes kalbame apie atlyginimus ir, tarkim, lyginame save su Estija, mes neįvertiname, kad pas mus yra labai didelis šešėlis. Ir jeigu mes sugebėtume į apskaitą įtraukti šešėlinius atlyginimus, tos žirklės būtų mažesnės ir mokesčių daugiau surinktume, o greičiausiai mūsų vidutinis darbo užmokestis prilygtų estiškui, gal net viršytų jį“, – tikino S. Besagirskas.

 Per praėjusius metus baziniams atlyginimams didinti įmonės skyrė šiek tiek daugiau kaip 2 proc. savo užmokesčio fondo. Atlyginimas didėjo tik kas antram darbuotojui, kurio pareigybė nepasikeitė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų