REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius spalio 7 d. Astanoje (Kazachstanas) Tarptautinio e.vyriausybės forumo Ministrų apskritojo stalo diskusijos metu pristatė Lietuvos pasiekimus informacinių ir ryšių technologijų (IRT) srityje ir pasidalijo įžvalgomis apie naujas perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad ši diskusija bus puiki paskata stiprinti abipusiškai naudingą bendradarbiavimą IRT srityje ir plėtoti informacinę visuomenę tiek tarpvalstybiniu, tiek ir privačiu lygiu“, – pabrėžė ministras.

REKLAMA

Europos Sąjungos (ES) ekonomikos plėtros strategijos „Europa 2020“ viena iniciatyvų – Europos skaitmeninė darbotvarkė, kuria siekiama informacinės visuomenės plėtros. Prisidėdama prie šios iniciatyvos Lietuva užsibrėžė tikslą pagerinti šalies gyventojų gyvenimo kokybę ir įmonių veiklos efektyvumą, naudojantis IRT teikiamomis galimybėmis, sakoma Susisiekimo ministerijos pranešime.

„Interneto plėtra ir sparti technologijų pažanga kardinaliai keičia visų mūsų gyvenimą. Vis daugiau verslo ir socialinių procesų perkeliami į skaitmeninį erdvę. Tai suteikia ne tik naujų galimybių, bet ir reikalauja naujų įgūdžių. Todėl su kiekviena diena vis aktualesniais tampa mūsų gebėjimai naudotis moderniomis informacinėmis technologijomis, kurios leidžia konkuruoti darbo rinkoje“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninių viešojo administravimo paslaugų plėtros srityje Lietuva yra pirmaujanti ES valstybė narė. Lietuvoje jau sukurtos ir teikiamos per 245 viešojo administravimo e.paslaugos. Numatoma, kad iki 2015 m. jų bus apie 500. Per 4 pastaruosius metus Lietuvos gyventojų, besinaudojančių šiomis paslaugomis, skaičius padvigubėjo ir pirmąjį 2014 m. pusmetį siekė 41 proc.

Interneto naudotojų Lietuvoje taip pat nuolat daugėja: 2010 m. internetu kasdien naudojosi 44 proc. šalies gyventojų, o pirmąjį 2014 m. pusmetį – jau 57 proc. Planuojama, kad iki 2020 m. internetu naudosis ne mažiau nei 85 proc. Lietuvos gyventojų, o 95 proc. įmonių – sparčiuoju internetu. Lietuvoje sėkmingai įgyvendintas projektas – sukurta interneto svetainė „Elektroniniai valdžios vartai“, kurios elektroninėmis paslaugomis naudojasi vis daugiau visuomenės ir verslo atstovų. Tikimasi, kad iki 2020 m. šios interneto svetainės paslaugomis naudosis ne mažiau nei 50 proc. šalies gyventojų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų