REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešėdamas Jungtinėse Amerikos Valstijoje Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius apsilankė viename iš produktyviausių šalyje Marcellus skalūnų telkinyje, esančiame Pensilvanijos valstijoje, ir susitiko su Pitsburgo universiteto centro atstovais.

Ministras Pirmininkas papasakojo, kad Lietuvos Vyriausybė, siekdama tobulinti tradicinių ir išsklaidytųjų angliavandenilių išteklių naudojimo konkursų organizavimo ir vykdymo tvarką, yra priėmusi atitinkamas pataisas, o parlamentui pasiūlyta nustatyti mokestines lengvatas būsimiems investuotojams į šią energetikos sritį, rašoma pranešime spaudai.

„Tikiuosi, kad susitikimas su jumis – šios srities ekspertais – ir didžiulė JAV patirtis žvalgant ir eksploatuojant skalūnų išteklius suteiks mums naudingos informacijos ir naują postūmį siekiant pasinaudoti šiais energetikos ištekliais“, – sakė Lietuvos premjeras, pridurdamas, kad tai taip pat pasitarnautų šalies energetinei nepriklausomybei.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pabrėžė, kad Lietuva suinteresuota pritraukti skalūnų žvalgybos ir gavybos įmones investuoti mūsų šalyje, ir pabrėžė, jog tam rengiamos patrauklios sąlygos.

„Tikiuosi, kad Lietuvos Seimas pritars mūsų pasiūlymui skalūnų gavybą pirmus trejus metus apmokestinti 1 proc. tarifu, suprantant, kad investuotojai per pirmus metus prisiima didelę riziką“, – informavo centro atstovus premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų