REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karo veteranus Lietuvoje pasiekė Rusijos ambasados laiškai, kuriuose skelbiama, kad vadovaujantis šios šalies prezidento Vladimiro Putino įsaku buvusiems „didžiojo tėvynės karo dalyviams“ paskirta pašalpa iki gyvenimo pabaigos.

Karo veteranus Lietuvoje pasiekė Rusijos ambasados laiškai, kuriuose skelbiama, kad vadovaujantis šios šalies prezidento Vladimiro Putino įsaku buvusiems „didžiojo tėvynės karo dalyviams“ paskirta pašalpa iki gyvenimo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja „Lietuvos ryto televizija“, laiškus gavę žmonės prašomi kuo greičiau į ambasadą Vilniuje atsiųsti paso kopiją ir duomenis apie sąskaitą.

REKLAMA

Laiškus apie aprūpinimą iki gyvenimo pabaigos gauna ir nieko bendra su Antruoju pasauliniu karu neturintys asmenys. Rusija piniginėmis išmokomis vilioja net mirusius. Laišką, adresuotą mirusiam tėvui, buvusiam karo veteranui, gavo Pasvalio rajono Vaškų seniūnas Kęstutis Jasėnas.

„Aš paklausiau tos ambasados darbuotojų, sako, taip, mes tą laišką žinom, mes laukiam žinių iš jūsų, bet sakau, kodėl spjaudot žmonėms į sielas. Sako, kodėl spjaudom, mes rūpinamės jumis, mes rūpinamės jūsų šeimos gerove“, – kalbėjo K.Jasėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos skiriami pensijos priedai siekia nuo 35 iki 70 litų kas mėnesį. Nurodymą dėl išmokų lietuviams, latviams ir estams V.Putinas pasirašė gegužę. Išmokos siūlomos ne tik karo veteranams, bet ir stribams, žiauriai kankinusiems ir žudžiusiems Lietuvos partizanus. Į tokią paramą gali pretenduoti ir šių asmenų našlės.

Konservatorė Rasa Juknevičienė sako, kad taip Rusija bando pirkti žmonių palankumą ir būtų labai gerai, jei žmonės suprastų, kad juos bandoma paveikti „už kelis Judo sidabrinius“.

„Po šita priedanga iš tiesų bandoma purenti dirvą ir pirkti palankumą žmonių - bent jau kad jie nesipiktintų tuo, ką Kremlius daro Ukrainoje, žudo žmones, okupuoja kraštus ir galbūt ruošiasi tam tikrai situacijai, kada Baltijos valstybėse jiems pavyktų pasiekti kažkokių savo tikslų per žmonių nuomonių palankumą. Tai vyksta visomis kryptiomis - ir per informacinę erdvę, ir va tokiais būdais“, - aiškino parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitraščio „Veidas“ apžvalgininkas Audrius Bačiulis teigia, kad mirusiųjų artimieji laiškus veikiausiai gavo neatsitiktinai - taip esą siekiama išsiaiškinti, kiek Baltijos šalyse yra V.Putino politikos rėmėjų.

„Sovietiniai karo veteranai, stribai ir jų šeimos nariai – tai tikriausiai pati lojaliausia Rusijai ir jos dabartiniam režimui gyventojų dalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Tai yra atrama, tai žmonės, į kuriuos prireikus galima kreiptis kokios nors pagalbos, paramos, informacijos, arba (prašyti) ateiti į mitingą, išeiti į gatves su plakatais, reikalaujant geresnio gyvenimo rusams, kurios skriaudžia Baltijos šalys ir panašiai. Tiesiog tu turi sąrašą žmonių, kurie yra potencialūs Rusijos politikos rėmėjai“, – sakė apžvalgininkas.

Rusijos ambasada tvirtina, kad atsiliepusių į kvietimą registruotis gauti papildomas išmokas yra daug, tačiau tikslaus skaičiaus neįvardija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų