REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvusio kultūros viceministro socialdemokrato Dariaus Mažinto brandos atestatas – suklastotas. Tai nustatė tyrimą atlikę prokurorai.

 Buvusio kultūros viceministro socialdemokrato Dariaus Mažinto brandos atestatas – suklastotas. Tai nustatė tyrimą atlikę prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad D. Mažinto nebuvo 1999 metais Vilniaus „Santaros“ vidurinę mokyklą baigusių mokinių sąrašuose.

REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad D. Mažinto stojant į aukštąją mokyklą pateiktame Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos baigimo dokumente nurodytu registracijos numeriu yra užregistruotas kito brandos atestato išdavimas kitam asmeniui.

Kaip pažymi prokuratūra, tokio dokumento suklastojimas ir jo panaudojimas turėtų būti kvalifikuotas kaip nesunkus tyčinis nusikaltimas, tačiau senaties terminas suėjo dar 2006 metais, todėl ikiteisminis tyrimas nepradėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius taip pat pavedė prokurorams priimti sprendimą dėl galimybės taikyti viešojo intereso gynimo priemones, atsižvelgiant į tai, kad be vidurinį išsilavinimą patvirtinančio brandos atestato asmuo neturi teisės studijuoti aukštesnės pakopos švietimo įstaigoje ir negali įgyti aukštojo išsilavinimo.

Abejones dėl D. Mažinto atestato viešai iškėlė konservatorius Vytautas Juozapaitis. Jis paskelbė, kad D. Mažintas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją galėjo įstoti pateikęs suklastotą vidurinės mokyklos baigimo atestatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Mažinto praeitimi V. Juozapaitis ėmė domėtis, nes jam užkliuvo spraga tuomečio viceministro biografijoje. D. Mažintas nurodė, kad buvo įstojęs į M. K. Čiurlionio menų mokyklą ir baigęs B. Dvariono muzikos mokyklą. Bet pastaroji yra tik formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokykla, o M. K. Čiurlionio menų mokyklos D. Mažintas nėra baigęs.

V. Juozapaitis kreipėsi į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir sužinojo, kad į ją stodamas D. Mažintas pateikė Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos atestatą. Tai politikui irgi sukėlė įtarimų, nes šioje mokykloje dėstoma rusiškai.

D. Mažintas iš viceministro posto atsistatydino kilus abejonių, ar jis nesupainiojo viešųjų bei privačiųjų interesų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų