REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos teismas sutinka paleisti Lietuvos laivą už 113 mln. rublių užstatą

Rusijos teismo skirtas užstatas, anot savininkų, dukart viršija laivo vertę

 

Rusijoje sulaikytą laivą valdanti Lietuvos bendrovė pranešė, kad teismo antradienį nustatytas 113 mln. rublių (7,8 mln. litų) užstatas du kartus viršija laivo vertę, todėl sprendimas apskųstas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

 

Bendrovės „Arctic Fishing“ direktorius Giedrius Gruzdys sakė, kad Rusijos teismas ignoruoja bet kokius tarptautinius susitarimus ir tai, kad laivas buvo Šiaurės Rytų Atlanto žvejybos komisijos (NEAFC) administruojamoje žvejybos akvatorijoje.

REKLAMA

„Stebimės, kad teismas laivo vertę suskaičiavo be jokio nusidėvėjimo, atmetė nepriklausomų vertintojų nurodytą sumą. Mūsų įmonės interesus ginantis advokatas su tokia teismo nutartimi nesutinka ir pateikė apeliaciją. Mums dar nežinoma, kada ji bus svarstoma“, – pranešime spaudai teigė G. Gruzdys.

Rusijos teismas laivo „Jūros vilkas“ bylos nagrinėjimą iš esmės turėtų pradėti spalio 17 dieną.

Anksčiau antradienį Rusijos teismas paskelbė, kad sulaikytas Lietuvos žvejybinis laivas gali būti paleistas už 113 mln. rublių užstatą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS telefonu iš Rusijos sakė laivą valdančios bendrovės „Arctic Fishing“ advokatas Vladimiras Odiagaila, teismo sprendimą po konsultacijų su laivo savininkais ruošiamasi skųsti per artimiausias dešimt dienų. Tuo metu laivas ir jo įgula, anot advokato, liks Murmansko uosto reide.

„Priėmėme sprendimą su visais suinteresuotais asmenimis – veikiausiai skųsime šį sprendimą dėl tokio dydžio užstato pagrįstumo. Aišku, norėtumėme mokėti mažiau – mano manymu, suma per didelė“, – BNS telefonu iš Murmansko sakė advokatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad protinga užstato suma būtų nuo 9 iki 14 mln. rublių (0,6–0,9 mln. litų).

Pasak advokato, kol nebus sumokėtas užstatas, laivas negalės išplaukti – jis ir toliau stovės uosto reide.

Gynėjas taip pat patvirtino, kad įgula jaučiasi gerai.

„Įgula jaučiasi gerai. Klausimą dėl laivo įgulos grįžimo spręs laivo savininkai – įgula nėra sulaikyta“, – sakė jis.

Advokato žiniomis, taip pat buvo išspręstas klausimas dėl dviejų įgulos narių, kurie skundėsi sveikatos problemomis.

Bendrovė „Arctic Fishing“ ir Lietuvos valdžia teigia, kad Rusija laivą rugsėjo mėnesį sulaikė neteisėtai, ginkluoti pareigūnai laivo kontrolę perėmė jėga. Rusija teigia, kad laivas neteisėtai žvejojo krabus jos teritorijoje.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų