REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį dalyvavo susitikimuose, kuriuose pagrindinis dėmesys skirtas Lietuvos ir JAV mokslininkų bendradarbiavimui tyrimų ir inovacijų srityse.

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį dalyvavo susitikimuose, kuriuose pagrindinis dėmesys skirtas Lietuvos ir JAV mokslininkų bendradarbiavimui tyrimų ir inovacijų srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV besilankantis premjeras susitiko su Stanfordo tyrimų instituto „SRI international“ Mokslo, technologijos ir ekonominės plėtros centro asocijuotuoju direktoriumi tyrimams ir analitikai dr. Jeffrey Alexanderiu, kuris Ministrui Pirmininkui pristatė instituto bendradarbiavimą su Lietuvos mokslininkais vystant inovacijų ekosistemą. Susitikime taip pat aptarta Lietuvos Inovacijų plėtros 2014–2020 m. programa.

REKLAMA

„Pagrindinis Programos tikslas – padidinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą sukuriant efektyvią inovacijų sistemą, skatinant ekonomikos inovatyvumą. Dvidešimt pirmajame amžiuje tikrasis ekonomikos variklis yra inovacijos. Tai taip pat yra ir jėga, padedanti spręsti tokias problemas kaip pasauliniai sveikatos, klimato kaitos, atsinaujinančios energetikos klausimai, augančios planetos populiacijos aprūpinimo maistu ir vandeniu iššūkiai. Mes patvirtinome investicijų skatinimo ir pramonės plėtros programą 2014–2020 m. Remsime mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ir paslaugų plėtrą. Numatome teikti paramą tiems investuotojams, kurie bendradarbiaus su mokslu – investuos į tyrimų ir eksperimentinę plėtrą, skatins inovacijas“, – pabrėžė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu Stanfordo tyrimų instituto atstovai savo ruožtu pažadėjo pagalbą Lietuvai analizuojant inovacijų diegimo ekonomikoje galimybes.

Pirmadienį Lietuvos Vyriausybės vadovas taip pat susitiko su NASA asocijuotuoju valdytoju Robertu M. Lightfootu. Pokalbio metu daug dėmesio skirta JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos ir Lietuvos mokslininkų bendradarbiavimo galimybėms aptarti, kalbėta apie pirmųjų lietuviškų palydovų startą. „Lietuva žengė savo pirmuosius žingsnius kosmose. Esu tikras, kad šie pirmieji žingsniai padrąsins daugybę talentingų jaunų žmonių ir mokslininkų iš Lietuvos“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu Lietuvos Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir NASA taip pat pasirašė dvišalį bendradarbiavimo susitarimą dėl tarptautinės stažuočių programos.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad tai abipusiai naudingas bendradarbiavimas – studentai iš Lietuvos turės progą padirbėti NASA tyrimų centre, naudotis NASA infrastruktūra ir resursais bei gaus patirties bendradarbiaujant su JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos mokslininkais ir inžinieriais, o NASA tuo tarpu įgis nuosavybės teises į pagal šią programą dirbančių Lietuvos studentų sukurtus išradimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų