REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jaučiuosi taip, kaip senokai nesijaučiau“, - sako dainininkė Jurga Šeduikytė, į gyvenimą paleidusi naujausią savo kūrinį „Sapnas“. Atlikėjai jis atrodo tarsi ankstesnio populiaraus jos albumo „Aukso pieva“ kūrybinė tąsa. Daug širdies įdėjusi į naująjį kūrinį, Jurga tiki, kad kažką pavyko „pagauti už kojos“.

„Jaučiuosi taip, kaip senokai nesijaučiau“, - sako dainininkė Jurga Šeduikytė, į gyvenimą paleidusi naujausią savo kūrinį „Sapnas“. Atlikėjai jis atrodo tarsi ankstesnio populiaraus jos albumo „Aukso pieva“ kūrybinė tąsa. Daug širdies įdėjusi į naująjį kūrinį, Jurga tiki, kad kažką pavyko „pagauti už kojos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė J.Šeduikytė siekė sukurti tokią dainą, kuri būtų išgirsta ne tik internetinėje erdvėje, bet ir skambėtų per radiją. „Aš pati dažnai klausausi radijo, internetas man nėra toks artimas. Šią dainą paleisdama į pasaulį pajutau drugelio plevenimą, - šypsodamasi kalbėjo Jurga. - Tikiuosi, kad bus grįžtamasis ryšis, nes daina yra labai ilgai kurta, „išsėdėta“. Man ji kainavo daugiausiai nervų iš visų kūrinių, kuriuos jau paruošėme naujam albumui. Dabar reikia tik sėsti ir jį įrašyti.“

REKLAMA

Jurga pasakoja, kad mūzos jos neaplanko tiesiog gatvėje, kai belieka viską užsirašyti. Dažniausiai atlikėja „surenka“ dainą iš padrikų minčių, teksto ar muzikos užuomazgų. „Man įdomu, kad daina kokią nors mintį transliuotų, prie to tenka pasėdėti. Lietuvių kalba nėra pakankamai lanksti, talpi: vienai minčiai pasakyti reikia kelių sakinių, o esminiams dalykams ir 50 sakinių neužtektų. Be to, turi surasti sąskambį, kokio dar nebuvo ir kuris neiškristų iš bendro konteksto. Juk albumas turi būti vientisas, aš to reikalauju ir iš kitų, ir iš savęs. Padriki dalykai man neįdomūs, o vientisas skambesys – brandos ženklas, parodantys, kad žmonės įdėjo širdies, paieškojo. Todėl sugalvoti, kaip viską perduoti klausytojui, man yra iššūkis, ir šventė, kai tai pavyksta“, - teigia Jurga.

REKLAMA
REKLAMA

Naująjį jos kūrinį, kaip ir visą kitąmet pasirodysiantį albumą prodiusuojantis muzikos prodiuseris Aurelijus Sirgedas pelno dainininkės komplimentus. „Labai džiaugiuosi, kad Aurelijus taip atrakino „Sapną“. Dar vasarą koncertuodama su grupe atlikdavau šią dainą, mačiau, kad ji turi potencialą, nes klausydamiesi žmonės užsimerkdavo ir siūbuodavo - seniai nematytas vaizdas. Bet vis kažko trūko. O prodiuseris surišo visas gijas. Džiaugiuosi, kad tai sukibo“, - teigia Jurga.

Kūrinį pavadinusi „Sapnu“ atlikėja pasakoja, kad pati sapnuoja daug ir labai įdomių dalykų. „Prieš „Auksinio balso“ pasirodymą, kuriam sugalvojau vieną specifinį dalyką, sapnavau gerbiamą režisierių Eimuntą Nekrošių, kuris eidamas pro šalį sakė: „Ne ne ne“. Prabudusi galvojau – ir ką tai galėtų reikšti?“ – juokiasi J.Šeduikytė. Pasak jos, vieni sapnai padeda išleisti susikaupusią energiją, o kiti pataria, kaip pasielgti. „Turi pats išanalizuoti savo sapną ir jo reikšmę - joks sapnininkas nepadės. Visiems siūlau užsirašinėti savo sapnus. Skaityti jų nereikia, bet tada, kai pradėsi sąmoningai atsiminti, kas buvo, imsi suprasti, ką tai reiškia. Labai geras jausmas - valdyti savo gyvenimą. Vieną iš būsimojo albumo dainų, beje, aš taip pat esu susapnavusi. Atsibudusi staigiai įdainavau motyvą į telefoną. Retas atvejis, kad taip ryškiai girdėčiau skambančią dainą, konkretų kūrinį. Tai buvo dovana man“, - šypsodamasi sako atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daina „Sapnas“ savo būsena jai artima ankstesniam muzikos albumui „Aukso pieva“. „Nuojauta tokia, kad aš kažką pagavau už kojos. Esu tikra, kad geriausios dainos yra tos, kai užfiksuoji ne tik, kas tau asmeniškai svarbu, bet ir kas reflektuoja aplinkinių jausmus. Todėl jei jums patiks naujas mano kūrinys „Sapnas“ - parašykite man į „Facebook“. Labai įdomu sužinoti jūsų nuomonę“, - prašo J.Šeduikytė.

Vieni pirmųjų naująją Jurgos dainą “Sapnas” dar šią savaitę galės išgirsti Londono lietuviai. Jurga kartu su gyvenimo partneriu Vidu Bareikiu ketvirtadienį, spalio 9 d., surengs koncertą “Cargo” klube Londone. Be to, “Sapnas” skambės ir spalio 24 d. kino ekranus pasieksiančiame R. Matačiaus filme “Rūsys”, kuriame Jurga atliko pagrindinį vaidmenį.

Naujoji daina:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų