REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taline sekmadienį prie parlamento pastato įvyko didžiulis mitingas „Už šeimą ir demokratiją“.

Taline sekmadienį prie parlamento pastato įvyko didžiulis mitingas „Už šeimą ir demokratiją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitingą miesto centre, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai žmonių, organizavo fondas, propaguojantis šeimos ir tradicines vertybes. Jis surengtas protestuojant prieš šiuo metu parlamente svarstomą vadinamąjį kohabitacijos įstatymo projektą, kuris, jų nuomone, galėtų atverti kelią tos pačios lyties asmenų santuokoms.

REKLAMA

Demonstrantai laikė plakatus su užrašais: „Tegul visuomet būna mama, tėtis ir aš“, „Gėda!“, „Šeima yra Estijos visuomenės pasididžiavimas ir stiprybė!“, „Parlamente, išgirsk žmones!“.

Kohabitacijos įstatymo projektas pirmuoju svarstymu buvo priimtas, antrasis jo svarstymas buvo numatytas gruodį, tačiau parlamentas nusprendė paskubinti šio teisės akto, kurio projektas parengtas 40-ies iš 101 deputato iniciatyva, priėmimo procedūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis įstatymo projekto svarstymas įvyks jau antradienį, o trečiasis - spalio 9 dieną.

Taip pat buvo nutarta, kad įstatymo projektui, kuriuo reguliuojamos kohabitacijoje gyvenančių porų, nepriklausomai nuo jų lyties, finansines, paveldėjimo ir globos teisės, priimti pakaks paprastos daugumos balsų.

Nors viešosios nuomonės apklausos rodo, kad dauguma estų nepritaria šiam įstatymo projektui, vyriausybė pasirengusi padaryti viską, kad jis būtų priimtas.

Premjeras Taavi Roivas (Tavis Reivas) praėjusį ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, jog pasisako už šio įstatymo priėmimą, nes šis teisės aktas parodys visuomenės toleranciją seksualinėms mažumoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis neseniai atliktu tyrimu, 51 proc. estų pasisako prieš tai, kad tos pačios lyties asmenų kohabitacija būtų valstybiniu lygiu pripažįstama kaip šeima. Atsižvelgiant į statistinę paklaidą, šis rodiklis taip pat gali sudaryti 47,9 procento.

Apklausa parodė, jog tarp geresnį išsilavinimą turinčių ir didesnes pajamas gaunančių respondentų yra gerokai daugiau tokių, kurie pritaria tam, kad nesusituokę kartu gyvenantys tos pačios lyties asmenys būtų laikomi šeima.

Homoseksualius santykius nenormaliais laiko 19 proc. respondentų, tarp kurių gerokai daugiau yra vidurinį išsilavinimą turinčių, mažesnes pajamas gaunančių ir Centro partiją remiančių asmenų.

REKLAMA

Moterys, 15-34 metų amžiaus asmenys, etniniai estai ir didesnes pajamas gaunantys bei aukštesnį išsilavinimą įgiję žmonės linkę homoseksualius santykius laikyti moraliais.

Prieš tai, kad homoseksualioms poroms būtų leista įsivaikinti, griežtai pasisako 55 proc. respondentų, o 49 proc. estų nepritaria tam, kad homoseksualių santykių problematika būtų įtraukta į mokyklines problemas, kas iš esmės reikštų, kad jie traktuojami kaip normalūs ir moralūs.

Tarp Centro partijos rinkėjų yra daugiau tokių, kurie homoseksualius santykius laiko visiškai amoraliais ir pasisako prieš tai, kad gėjų ir lesbiečių poros būtų laikomos šeimomis.

REKLAMA

Tuo tarpu Reformų partijos šalininkai linkę laikytis santūresnės pozicijos ir nepulti į kraštutinumus.

Socialdemokratų partijos elektoratas homoseksualių santykių iš esmės nelaiko amoraliu dalyku ir pasisako už tai, kad homoseksualios poros būtų laikomos šeima ir joms būtų leista įsivaikinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų