REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nuo Rusijos embargo nukentėję Lietuvos daržovių augintojai kol kas neskuba pertekliaus aukoti labdarai. Kaip „Žinių radijui“ pasakojo „Maisto banko" vadovas Vaidotas Ilgius, su ūkininkais derybos vyksta, tačiau šie dar laukia aiškesnės padėties dėl Europos Komisijos kompensacijų. Taip pat - naujų Žemės ūkio ministerijos rengiamų taisyklių dėl daržovių tiekimo sąlygų. Vaidotas Ilgius neatmeta, kad delsiant dalis produkcijos gali ir sugesti.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Iššūkis yra didelis tame, kad tai yra vienos kultūros didelis kiekis. Kalbame tikriausiai apie 1000 tonų. Tai palyginti per metus pernai „Maisto bankas“ surinko ir išdalino apie 3 tūkst. tonų. Tai į klausimą , ar yra grėsmė, kad dalis daržovių gali būti ir pradanginta, tai grėsmė tikriausiai yra, jeigu paramos gavėjai nebus pajėgūs per tuos terminus, kiek daržovės gali stovėti sandėliuose. Mes šiuo metu ieškome kelių, kaip tas daržoves galėtume pasiūlyti ir mokykloms, ir ligoninėms, ir senelių globos namams, ir kalėjimams“,- sakė V.Ilgius.

 

Europos Komisija praėjusią savaitę pranešė, kad vaisių ir daržovių sektoriui dėl embargo bus skirta 165 milijonai eurų. Lietuvai bus išmokėta kompensacijų už 4 tūkstančius tonų daržovių ir 3 tūkstančius tonų vaisių, kurių šalis negalėjo eksportuoti į Rusiją dėl jos paskelbto embargo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų