REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje prasideda konkursas dvyliktokams „Aš@Europa.2025“. Konkurso dalyviai kviečiami dalintis savo ateities vizija po daugiau nei dešimties metų: kuo jie norėtų užsiimti, kiek uždirbti ir kokioje Europoje gyventi 2025-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursą sudaro keli etapai, pirmasis jų – dvyliktokų apklausa „Facebook“ tinkle. Pasibaigus apklausai, įžvalgas apie rezultatus pateiks visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys.

REKLAMA

„Baigiant mokyklą priimami sprendimai dėl ateities, kurie reikšmingi ne tik patiems dvyliktokams, bet ir visuomenei apskritai. Juk šiandieninis jaunimas – mūsų šalies ateitis. Todėl tikimės, jog apklausos rezultatai atskleis dvyliktokų lūkesčius ir planus apie asmeninę, taip pat Europos bei viso pasaulio ateitį“, – pasakojo V. Gaidys.

Antras konkurso etapas – kūrybinė užduotis. Jos metu dvyliktokai, pasitelkę apklausos rezultatus, turės pateikti savo klasės ir Europos ateities fotografuotą, filmuotą ar aprašytą viziją.

REKLAMA
REKLAMA

Visi konkurso dalyvių darbai bus talpinami Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje „Facebook“ puslapyje, čia pat vyks balsavimas. Daugiausia balsų surinkusius darbus vertins speciali komisija, kuri išrinks konkurso nugalėtoją – vieną dvyliktokų klasę. Ji laimės pagrindinį prizą – „Radistų“ pasirodymą mokyklos išleistuvių vakarėlyje 2015-ųjų vasarą. Antros ir trečios vietos laimėtojai bus pakviesti apsilankyti Europos namuose, Vilniuje.

„Bus išrinkta viena klasė, kuriai mes suorganizuosime tobulas išleistuves. Kalbės ne tik Lietuva, bet visa Europa“, – taip dalyvauti konkurse kviečia radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurse „Aš@Europa.2025“ gali dalyvauti tik dvyliktų klasių (arba ketvirtų gimnazijos klasių) moksleiviai iš visų Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų. Konkurso registraciją ir apklausos programėlę galima rasti adresu: http://on.fb.me/YW6ovj

Daugiau informacijos apie konkursą rasite svetainėje „Pažink Europą“: http://www.pazinkeuropa.lt/aseuropa2025

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų