REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalikų gėjų ir lesbiečių organizacijos šią savaitę Portugalijoje rengia tarptautinį kongresą ir siekia, kad jų balsą išgirstų Vatikanas.

Katalikų gėjų ir lesbiečių organizacijos šią savaitę Portugalijoje rengia tarptautinį kongresą ir siekia, kad jų balsą išgirstų Vatikanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Pietų Portugalijos Portimauno kurorte atidaromo trijų dienų kongreso tikslas yra oficialiai apjungti maždaug 30 asociacijų, atstovaujančių homoseksualiems katalikams iš viso pasaulio.

REKLAMA

Drauge jos ketina siekti „skubaus katalikų valdžios požiūrio pasikeitimo“ dėl parapijiečių gėjų, sakė Jose Leote (Žozė Leoti), kurio organizacija „Rumos Novos“ („Naujos kryptys“) organizuoja minimą renginį.

Kongresas rengiamas tokiu metu, kai Vatikane vyksta sekmadienį pradėtas neeilinis sinodas dėl Bažnyčios mokymo santuokos, bendro gyvenimo nesusituokus ir skyrybų klausimais peržiūros.

Portugalijoje asmeniškai susitiks 15-20 delegatų, o dar maždaug tiek pat dalyvaus per teletiltą. Jie turi parengti pareiškimą, kuris bus nusiųstas popiežiui Pranciškui ir maždaug 200 vyskupų, kurie Romoje diskutuos dvi savaites.

REKLAMA
REKLAMA

„Jėzus pradėjo su dvylika, ir pažvelkit, kuo tai virto“, – sakė Francisas DeBernardo (Fransisas DeBernardas), vadovaujantis JAV įsikūrusiai „News Ways Ministry“, kuri atstovauja katalikų lesbietėms, gėjams, biseksualams ir translyčiams (LGBT).

F.DeBernardo ketina veikti kaip tiltas tarp kongreso ir sinodo Romoje, kur taip pat rengs seminarą apie gėjų vietą Katalikų Bažnyčioje.

Jo organizacija prieš kelis mėnesius parašė popiežiui, padėkojo jam už jo atvirumą LGBT klausimų aptarimui ir paragino jį eiti toliau.

„Galvoju, kad tai bus svarbus sinodo klausimas“, – sakė F.DeBernardo. – Homoseksualumo tema yra taip paplitusi tokioje daugybėje visuomenių ir veikia tiek daug žmonių, ne tik tų, kurie yra LGBT, bet ir jų šeimas, draugus, bendradarbius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vatikane vykstantis sinodas potencialiai gali nulemti požiūrio į santuoką, bendrą gyvenimą nesusituokus ir skyrybas pasikeitimą.

Nors Katalikų Bažnyčia tikrai nesirengia pripažinti gėjų santuokų, ji galėtų pasiųsti atjautos signalą, pasakydama, kad kunigai turėtų būti pasirengę krikštyti tos pačios lyties asmenų porų vaikus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų