REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį išėjo į Paryžiaus ir Bordo gatves, norėdami pademonstruoti palaikymą, anot aktyvistų, „tradicinėms šeimos vertybėms“ ir pasisakyti prieš dirbtinę arba surogatinę motinystę.

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį išėjo į Paryžiaus ir Bordo gatves, norėdami pademonstruoti palaikymą, anot aktyvistų, „tradicinėms šeimos vertybėms“ ir pasisakyti prieš dirbtinę arba surogatinę motinystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šias demonstracijas organizavo judėjimas „Manif pour Tous“ („Protestas dėl kiekvieno“), anksčiau nesėkmingai agitavęs prieš įstatymą, leidžiantį įsivaikinti homoseksualioms poroms, kuris Prancūzijoje buvo priimtas praeitais metais.

REKLAMA

Šįkart jo taikiniu tapo dirbtinio apvaisinimo metodai, leidžiantys vaikų susilaukti lesbiečių poroms, ir surogatinė motinystė.

Prieš šias „blogybes“ turėtų būtų „kovojama visomis išgalėmis“, sakė judėjimo prezidentė Ludovine de la Rochere (Liudovin de la Rošer).

„Manif pour Tous“ teigė, kad demonstracijose dalyvavo 500 tūkst. žmonių, bet policija sostinėje suskaičiavo tik 70 tūkst. eitynių dalyvių.

Kaip nurodo policija, Bordo mieste eitynėse dalyvavo 7,5 tūkst. žmonių, nors organizatoriai tvirtina, kad demonstrantų buvo 30 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Eitynės Paryžiuje prasidėjo apsiniaukusią ir vėsią dieną, budriai stebint apie tūkstančiui policininkų. Per ankstesnes panašias eitynes retkarčiais prasiverždavo smurtas ir būdavo suimama aktyvistų, tačiau šįkart Paryžiaus policija pabrėžė, kad demonstracija vyko be incidentų.

Siekdamas nuraminti aistras prieš prasidedant tai akcijai, premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pabrėžė, kad surogatinė motinystė „Prancūzijoje yra draudžiama ir tokia liks“.

Tačiau tai, regis, neįtikino aktyvistų, kurie žygiavo nešdami transparantus su užrašais „Ne surogatinėms motinoms“ ir „Moteris nėra kūdikių gamybos mašina“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena pensininkė sakė naujienų agentūrai AFP: „Tolesnis etapas bus, kai vaikus sukraus parduotuvių lentynose, o mes galėsime pasirinkti tuos, kurie patinka.“

Surogatinė motinystė yra „industrializacijos“ ir „šiuolaikinės vergijos“ forma, samprotavo kitas protestuotojas – 30-metis, vardu Thibault (Tibo).

„Manif pour Tous“ organizavo aktyvią kampaniją prieš tos pačios lyties asmenų santuokas, o vienu metu teigė išvedęs į Paryžiaus gatves 1,4 mln. žmonių.

Tačiau prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) neatsižvelgė į šiuos protestus, o praeitų metų balandį Prancūzija tapo 14 valstybe pasaulyje, įteisinusia homoseksualias santuokas.

REKLAMA

Prancūzijos viešosios nuomonės instituto (IFOP) atliktos apklausos rezultatai, sekmadienį paskelbti tinklalapyje „Atlantico“, rodo, kad tik mažiau negu trečdalis šalies žmonių palaiko demonstrantų deklaruojamas vertybes.

Gėjų teisių organizacija „All Out“ ragino surengti atsakomąją demonstraciją „už visų porų ir šeimų lygybę“, bet lietingą dieną Paryžiaus centrinėje Respublikos aikštėje susirinko tik keli šimtai žmonių.

Tuo tarpu šios stovyklos internetinę peticiją iki sekmadienio pasirašė jau per 200 tūkst. žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų