REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Pažymėdamas, kad sudėtyje gali būti tam tikro produkto pėdsakų, gamintojas apsidraudžia ir informuoja alergišką vartotoją. Taip sako l. e. p. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos pavaduotoja Loreta Mačytė.

REKLAMA
REKLAMA

LRT radijo klausytojas susidomėjo, ką reiškia užrašas ant produktų, kuriame nurodoma, kad gali būti vienų ar kitų produktų dalelių.

REKLAMA

„Kai prekybos centruose perkame produktus, jų etiketėse būna išvardintos sudėtinės dalys. Tačiau kartais galima rasti sakinį, kad sudėtyje gali būti tokie ar kitokie produktai. Kaip tai suprasti? Gali būti, gali nebūti?“ – susirūpino klausytojas.

Jis teigia norintis, kad sudėtyje būtų parašyta tai, kas yra, o ne tai, kas gali ar negali būti.

„Vartotojai pastebėjo, kad dažnai maisto produktų sudėtyje rašoma „gali būti“, – sako l. e. p. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos pavaduotoja .Šią informaciją, pasak jos, vartotojams gamintojai teikia savanoriškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji skirta vartotojui, kuris yra alergiškas ir negali valgyti tam tikrų produktų“, – tikina specialistė. Jeigu gamybos metu yra naudojami riešutai, nors perkate produktą be jų, sudėtyje gali būti riešutų pėdsakų.

„Gamintojas apsidraudžia ir informuoja vartotoją, kad riešutai buvo naudojami kito produkto gamybos metu ir kad toje aplinkoje gali būti mažytės riešutų dalelės“, – teigia L. Mačytė. Minėtos dalelės gali patekti ant produkto be riešutų. Maisto skyriaus vedėjos pavaduotojos teigimu, taip gamintojas apsisaugo ir papildomai informuoja vartotoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų