REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad Seimui pateikiamas „politiškai neišdiskutuotas biudžetas“, o Vyriausybė, penktadienį pritardama 2015 metų biudžetui pasielgė neetiškai Seimo atžvilgiu, Vyriausybės priimti sprendimai gali virsti niekiniais, nes nėra politinio sutarimo dėl šildymo lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbė BNS, kitų metų biudžetas išsiskiria ir tuo, kad Krašto apsaugos finansavimas didinamas trečdaliu iki 424,5 mln. eurų (1,466 mlrd. litų) ir sudarys 1,11 proc. šalies bendrojo vidaus produkto. Tačiau tai gerokai mažiau nei NATO užsibrėžtas 2 proc. rodiklis.

REKLAMA

„Aš ne kartą esu išsakiusi nuomonę, kad jeigu būtų panaikinta lengvata šildymui, tai turi būri labai aiškus kompensavimo mechanizmas. Ne pinigai numesti savivaldybėms, bet aiškus kompensavimo mechanizmas, kad prieš priimant biudžetą Seimo nariai žinotų, kaip veiks tas mechanizmas. Tos lėšos taip pat turi būti nukreiptos arba darbo užmokesčio didinimui, arba mes galim diskutuoti - ir neapmokestinamo dydžio pakėlimui, - ta, kad žmonės realiai pajustų pajamų padidėjimą. Jeigu PVM lengvata naikinama ir tos lėšos nukreipiamos krašto apsaugai, tai yra neteisinga, ir, manau Seime toks biudžetas nesulauks pritarimo“, - interviu TV3 Žinioms penktadienį sakė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat pareiškė, kad „jeigu premjeras galvoja, kad Seime jėga bus galima priimti biudžetą, tai šito nebus“.

Vyriausybė penktadienį pritarė 2015 metų biudžeto projektui, kuris dėl euro įvedimo pirmą kartą yra parengtas eurais. Pasak finansų ministro Rimanto Šadžiaus, toliau dėl jo diskusijos vyks Seime, kuriam projektas turi būti pateiktas vėliausiai iki spalio 17-osios.

„Pirmą kartą sudarome biudžetą eurais. Jau dabar galvojame, kaip vykdysime Lietuvos fiskalinę politiką 19 euro zonos valstybių erdvėje. Mūsų įsipareigojimai – toliau laikytis fiskalinio tvarumo reikalavimų, užtikrinti nuoseklų ekonomikos augimą ir išlaikyti ekonominio augimo lyderystės pozicijas ES“, – pranešime spaudai sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų