REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija organizuos Ukrainos valstybės siunčiamų 15 našlaičių vaikų ir dviejų mokytojų iš Donecko ir Luhansko sričių mokymą ir apgyvendinimą Lietuvoje. Mūsų šalyje jie mokysis nuo spalio 10-osios iki mokslo metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį nutarimo projektą dėl humanitarinės pagalbos suteikimo Ukrainai Švietimo ir mokslo ministerija skubos tvarka pateikė svarstyti Vyriausybei.

REKLAMA

 Vyriausybė šiandien nutarė skirti 330 000 litų iš rezervo, kad šie vaikai galėtų mokytis ir gyventi Lietuvoje. Lėšos bus naudojamos vaikams mokyti, prižiūrėti, jų apgyvendinimo, maitinimo, komunalinėms ir kitoms paslaugoms (sveikatos draudimo, mokymo priemonių įsigijimo, vasaros poilsio organizavimo) ir kt. išlaidoms padengti.

 „Tai mūsų palaikymo, paramos Ukrainai, nors ir nedidelis, bet konkretus gestas ir pagalba karo nuskriaustiems vaikams. Tikiuosi, kad Lietuvoje jie turės sąlygas atsigauti po patirtų išbandymų, mokytis, siekti savo svajonių išsipildymo, viliuosi, kad čia įgyta patirtis padės jiems subręsti ir tapti gerais savo šalies piliečiais“, – sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

 Dėl pagalbos našlaičiams vaikams, nukentėjusiems nuo neramumų Rytų Ukrainoje, į Vyriausybę, Užsienio reikalų ir Švietimo ir mokslo ministeriją kreipėsi Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas. Švietimo ir mokslo ministerija, kartu Užsienio reikalų ministerija išnagrinėjusi prašymą, surado galimybę prašomai pagalbai organizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų