REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas valdys sostinę?

Galėtų susidaryti stipri valdanti konservatorių ir liberalų sąjūdžio koalicija

Žinių radijas

 Tėvynės Sąjungos lyderis Andrius Kubilius „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė kol kas negalintis atsakyti, ką partija kels kandidatu į Vilniaus merus, į šį postą kandidatuoti atsisakius buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei. Prieš tai galima konservatorių kandidate rinkimuose buvo laikoma buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė. „Kai dar nebuvo priimti įstatymai dėl tiesioginių mero rinkimų, Mantas Adomėnas buvo patvirtintas sąrašo lyderiu. Ir kartu tokio sąrašinio būdo kandidatu į sostinės merus. Kai Seime buvo priimti įstatymai dėl tiesioginių merų rinkimų, paraginome persvarstyti, ar lieka tas pats kandidatas.Tie svarstymai dar nėra pasibaigę“.

 Paklaustas, ar opozicija nesvarsto galimybės kelti vieną kandidatą į sostinės merus, A. Kubilius teigė, jog visuose iki šiol buvusiuose rinkimuose konservatoriai surinkdavo Vilniaus mieste daugiausia balsų.

REKLAMA
REKLAMA

 „Tai natūraliai siekiamybė yra laimėti ir mero rinkimus. Todėl ieškom tokio varianto, kuris nenuviltų mūsų rinkėjų pasitikėjimo mumis. Matyčiau galimybę, kad Vilniaus miesto savivaldybėje galėtų susidaryti stipri valdanti konservatorių ir liberalų sąjūdžio koalicija. Na ir būtų labai gerai, kad laimėtume ir mero rinkimus“, – kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA

 Liberalams sostinės mero rinkimuose atstovaus Seimo narys, buvęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Socialdemokratai kelia savo partijos atsakingojo sekretoriaus Gintauto Palucko kandidatūrą. Darbo partijai Vilniaus mero rinkimuose atstovaus dabartinis sostinės vicemeras Jonas Pinskus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų