REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškote greito kredito, bet nežinote, ar jis bus jums suteiktas? Būtina atkreipti į elementariausius dalykus, kad suprastumėte, kam yra suteikiamos paskolos, o kam ne. Norint gauti paskolą, jūs turite būti mokus asmuo, kuris anksčiau nėra pažeidinėjęs kitų kredito sutarčių, laiku vykdydavo finansinius įsipareigojimus. Taip pat norintis pasiskolinti asmuo negali turėti jokių uždelstų įsisikolinimų kitoms kredito bendrovėms. Būtina atkreipti dėmesį – privalote tvarkingai atsiskaitinėti ir už komunalines bei lizingo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas klientas privalo žinoti, kad norint gauti paskolą internetu, reikės pateitki savo asmeninius duomenis. Paskolos sutarčiai sudaryti bus reikalingi šie jūsų duomenys: vardas ir pavardė, gyvenamosios vietos adresas, asmens kodas. Būtina žinoti- jums reikės užpildyti atskirą formą, kurioje turėsite nurodyti: kiek asmenų yra jūsų šeimoje, kokios jūsų šeimos pajamos per mėnesį, kokias išlaidas jūsų šeima patiria per mėnesį, kokia suma yra skiriama finansiniams įsipareigojimams vykdyti ir t.t. Pastaroji informacija apie jus yra reikalinga tam, kad būtų nustatomas jūsų mokumo laipsnis. Tai daryti privalo kiekvienas paskolos teikėjas. Žinoma, jūs privalote saugoti savo asmeninius duomenis, todėl nepateikite jų tiems kreditoriams, kurie nėra registruoti asmens duomenų apsaugos inspekcijoje kaip duomenų valdytojai.

REKLAMA

Daug kam kyla klausimas, kodėl reikia nurodyti savo kontaktinę informaciją paskolos teikėjo puslapyje. Telefono numeris yra reikalingas tam, kad būtų patvirtinta paskolos internetu sutartis arba, kadbūtų galima lengviau su jumis susisiekti. Pavyzdžiui vėluojant mokėti kredito įmoką, jums gali būti atsiųstas priminimas sms žinute apie neapmokėtą paskolą. El. pašto adresas dažniausiai reikalingas registacijos metu. Jis yra naudojamas kaip prisijungimo prie paskolos teikėjo puslapio slapyvardis. Taip pat el. paštu yra atsiunčiama visa reikalinga informacija apie tolimesnius žingsius, kuriuos turite atlikti, jei norite gauti paskolą internetu. Dažnai į el. paštą yra siunčiami priminimai apie artėjantį paskolos įmokos mokėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, norėdamas gauti kreditą, kiekvienas asmuo privalo turėti asmeninę banko sąskaitą. Skolinantis internetu, taip pat reikalinga ir prieiga prie el. bankininkystės sistemos, kurią suteikia kiekvienas komercinis bankas Lietuvoje, kai yra atidaroma sąskaita asmens vardu. Žinoma, ne visais atvejaisši prieiga yra suteikiama, dažniausiai dėl to reikia kreiptis patiems. Banko sąskaita kreditui gauti yra reikalinga todėl, kad pasinaudojus ja būtų sudaryta kredito sutartis su paskolos teikėju. Savaime suprantama - į jūsų banko sąskaitą bus pervedamas ir pats kreditas. Būtina žinoti - privalote turėti būtent savo banko sąskaitą, nes į kito asmens kredito suma nebus pervedama. Taip pat banko sąskaita reikalinga ir kredito įmokoms mokėti t.y. iš tos pačios sąskaitos teks daryti pavedimus, kad apmokėtumėte kreditą. Be abejo yra ir kitų atsiskaitymų būdų, bet pervedant pinigus internetu, toks atsiskaitymas yra laikomas įprasčiausiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmogus norintis gauti paskolą privalo turėti tam tikro dydžio pajamų. Vadinasi privalo turėti darbą. Anksčiau bedarbiai turėdavo galimybę gauti paskolą internetu, o dabar šios galimybės nebėra. Dažnai keičiantis Vartojimo kredito įstatymui, atsinaujinair reikalavimai paskolos teikėjams. Šiuo metu kiekvienas kreditorius privalo adekvačiai įvertinti kliento mokumą. Svarbiausias dalykas – asmuo privalo gauti pakankamai pajamų per mėnesį, kad būtų laikomas mokiu asmeniu. Asmuo negali skirti daugiau negu 40 procentų pajamų paskolos įmokoms padengti. Savaime suprantama – jeigu pastovios išlaidos yra nemažos, o pajamos siekia tik tokią sumą, kad vos pavyksta viską apmokėti tvarkingai –paskola ko gero nebus suteikta. Asmenys, kurie negauna jokių pastovių pajamų, nėra laikomi mokiais asmenimis. Žinoma, jų ir kredito reitingas yra gana aukštoje rizikos grupėje. Tad savaime suprantama - bedarbiai taip pat yra priskiriami šiai kategorijai, nes jie negauna jokių pastovių pajamų. Jei nėra pajamų - iš ko bus grąžinama paskola? Štai ir atsakymas į klausimą - bedarbiai negali gauti trumpalaikės paskolos, nes tai pažeistų mokumo vertinimo nuostatas ir tokiu atveju paskolos teikėjas būtų laikomas netinkamai įvykdžiusiu nustatytus reikalavimus.

REKLAMA

Suprantama yra nustatytas ir tam tikras amžiaus cenzas. Šiuo metu vis dažniau atsiranta jaunų žmonių, kurie nori kredito internetu. Būtina žinoti, kad Vartojimo kredito įstatymas įpareigoja paskolos teikėjus, kreditus teikti tik pilnamečiams Lietuvos Respublikos piliečiams. Dėl šios priežasties nepilnamečiaipagal įstatymus jiems paskolos ar smulkūs kreditai internetu nepasiekiami. Būtina atkreipti dėmesį - yra mažai kredito bendrovių, kurios paskolas suteikia 18-mečiams, nes dažniausiai reikalaujama, kad norintys pasiskolinti būtų nejaunesni nei 19 metų. Savaime suprantama - vos pilnametystės sulaukę asmenys, retai kada turi pastovų pajamų šaltinį, nes vis dar mokosi, tad būtina pabrėžti, jog ir pilnamečiai retai kada gauna paskolą, nes viskas priklauso nuo gaunamų pajamų.

REKLAMA

Galiausiai kai kurie asmenys būnant užsienyje nori gauti kreditą iš Lietuvoje veikiančių bendrovių, tačiau ar tai įmanoma? Kiekvienas norintis kredito privalo pasidomėti pasirinkta kredito bendrove - ar ji teikia paslaugas ne Lietuvoje gyvenantiems asmenims. Dažniausiai kreditai internetu yra suteikiamiLietuvos piliečiams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuvos Respublikoje. Būtina atkreipti dėmesį - jeigu jums reikalingas kreditas, būtinai pasidomėkite, ar kredito bendrovė neteikia paskolų kitose šalyse, nes yra paskolos teikėjų, kurie šias paslaugas teikia ir kitų šalių gyventojams. Nemažai kredito bendrovių Lietuvoje yra tiesiog įregistravusios savo padalinius, o pačios priklauso kitoms šalims. Apibendrinant, į klausimą būtų galima atsakyti tik vienareikšmiškai - kreditai Lietuvoje yra suteikiami tik Lietuvoje gyvenantiems asmenims.

Apibendrinant yra keletas reikalavimų kurie yra nustatyti pagal LR įstatymus ir juos reikia paisyti, jei norima gauti kreditą iš bet kurios greitųjų kreditų bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų