REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Finansų ministerija siūlo panaikinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui. 2015 metų biudžeto projektą parengusi ministerija teigia, kad biudžete numatytos lėšos socialiai remtinų žmonių kompensacijoms už šilumos energiją.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojant 2015 metų biudžeto pajamas ir išlaidas, atsižvelgta į tai, kad Seimo sprendimu PVM lengvata šildymui galioja tik iki šių metų pabaigos, todėl, Finansų ministro Rimanto Šadžiaus teigimu, numatyta pakankamai papildomų lėšų savivaldybėms mokėti kompensacijas mažas pajamas gaunančioms šeimoms.

REKLAMA

Diskusijos dėl PVM lengvatos šildymui vyksta kasmet - ekonomistai ragina jos atsisakyti, taip surenkant daugiau lėšų į biudžetą.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę teigė, kad panaikinus lengvatą, socialiai remtiniems žmonėms šildymas būtų kompensuojamas.

Finansų ministras, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir kai kurie kiti politikai teigia, kad lengvata turi būti panaikinta, nes ji nėra socialiai teisinga, o mažėjant dujų ir elektros kainoms, ji nebūtina.

Lengvatos panaikinimui, pasak neoficialių šaltinių, pritaria ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Iki šių metų pabaigos centralizuotam šildymui galioja 9 proc. PVM, o standartinis tarifas yra 21 procentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų