REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos mokyklose populiarios mobiliosios mokėjimų aplikacijos „Mokipay“ naudotojai jau gali atsiskaitinėti tiesiai iš „Paysera“ sąskaitos. Susiejus „Mokipay“ ir „Paysera“, nebereikia gaišti laiko pildant „Mokipay“ sąskaitą – užtenka „Mokipay“ aplikacijoje pridėti „Paysera“ sąskaitą ir pinigus galima pervesti tiesiai iš jos.

REKLAMA
REKLAMA

Mokėti su „Mokipay“ jau galima ir iš „Paysera“ sąskaitos

Šiuo metu Lietuvoje yra 261 vieta, kur galima atsiskaityti nekontaktinėmis „Mokipay“ mokėjimo priemonėmis: mobiliaisiais telefonais ir kortelėmis. Su „Mokipay“ daugiausiai atsiskaitoma bendrojo lavinimo mokyklų, universitetų valgyklose, kopijavimo ir spausdinimo taškuose. Šiuo metu mokymo įstaigų, kuriose priima „Mokipay“, yra 61, o iki mokslo metų pabaigos šis skaičius turėtų išaugti iki 100.

REKLAMA

„Atsiskaitymai elektroniniais pinigais mokyklose sparčiai populiarėja, – tvirtina Algirdas Baltaduonis, „Mokipay“ plėtojančios bendrovės „Antigravity Payment Systems“ vadovas. – Tėvai jau įvertino šį mokėjimo būdą. Jis geresnis nei grynieji pinigai, nes daug lengviau kontroliuoti, kur vaikai išleidžia pinigus, tėvai gali būti tikri, kad už maistui skirtus pinigus neperkama niekas kitas. Antra, tai saugiau nei grynieji: net ir praradus telefoną „Mokipay“ ar kitose su ja susietose sąskaitose esančiais pinigais niekas kitas negali pasinaudoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Paysera“ atstovo Justo Noreikos, moksleiviai „Mokipay“ priemones gali sujungti su nuosava „Paysera“ sąskaita. Kadangi pervedimai tarp „Paysera“ vartotojų nieko nekainuoja, tėvai ją nemokamai papildys iš savosios „Paysera“ sąskaitos.

Taip pat į mokinių „Mokipay“ aplikacijas galima pridėti ir tėvų „Paysera“ sąskaitas – tada nebereiks rūpintis dar vienos sąskaitos pildymu.

„Paysera“ – ir moderniuose elektroniniuose mokinio pažymėjimuose

„Mokipay“ kartu su partneriu TAMO e. dienynu dalyvauja ateities mokyklų projekte ir diegia elektroninį mokinio pažymėjimą su integruota elektronine pinigine, elektroniniu raktu, viešojo transporto bilietu ir bibliotekos skaitytojo pažymėjimu. Šio pažymėjimo elektroninę piniginę taip pat galima papildyti iš „Paysera“ sąskaitos arba su ja susieti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu prie ateities mokyklų projekto yra prisijungusios apie 20 Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Anykščių, Kėdainių, Pakruojo ir Plungės mokyklų. Planuojama iki 2016-ųjų visoms mokykloms suteikti galimybę naudotis daugiafunkciais elektroniniais mokinio pažymėjimais.

„Mokipay“ turi 127,5 tūkst. vartotojų. Dauguma jų – moksleiviai ir studentai, naudojantys šią atsiskaitymo priemonę ugdymo įstaigų valgyklose. Taip pat su „Mokipay“ galima atsiskaityti už kopijavimo ir spausdinimo paslaugas, restoranuose, kavinėse, degalinėse, kino teatruose.

„Paysera“ sistemos vartotojų skaičius jau viršija 170 tūkst. Ši sistema naudojama nemokamiems pervedimams tarp fizinių asmenų, nemokamiems atsiskaitymams už komunalines paslaugas, per ją galima atsiskaityti keliuose tūkstančiuose Lietuvos ir užsienio elektroninių parduotuvių. Šia galimybe dabar jau gali pasinaudoti ir „Mokipay“ klientai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų