REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienas turi priežastį registruotis ir dalyvauti unikaliame bėgime, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Nieko panašaus pasaulyje nebuvo iki praėjusio pavasario, kuomet įvyko pirmasis bėgimas „Wings For Life World Run“. Profesionalai ir pradedantieji, jauni ir seni, atstovaujantys net 164 skirtingoms tautoms, iš viso beveik 40 tūkstančių bėgikų startavo vienu metu visuose 6 žemynuose, 32 šalyse. Jau paskelbta ir antrojo pasaulinio bėgimo data – 2015 m. gegužės 3-oji.

REKLAMA

„Wings For Life World Run“ nėra bendros finišo linijos. Kiekvienas dalyvis bėgo iki savo galimybių ar užsibrėžto tikslo ribos – tol, kol jį pralenkdavo iš paskos važiavęs automobilis su specialiais sensoriais. Kiekvienoje trasoje buvo fiksuojami du nugalėtojai – vyras ir moteris. Net 78 km pernai įveikė pirmuoju „Wings For Life World Run“ čempionu tapęs Etiopijos bėgikas Lemawork Ketema – ir vos 90-čia metrų jam nusileido perujietis Remigio Quispe… Norvegė Elise Molvik tapo ištvermingiausia tarp moterų ir nubėgo beveik 55 km.

REKLAMA
REKLAMA

„Wings For Life World Run“ dalyvauti galima – ir reikia – dėl daugelio asmeninių priežasčių ir vieno labai svarbaus bendro tikslo. Tai – auka labdaros fondui „Wings For Life“, 2004-aisiais Austrijoje įkurtam siekiant išrasti vaistus nugaros smegenų traumų gydymui. Nuo jų pasaulyje kenčia milijonai žmonių, ir kasmet jų skaičius išauga dar 250 tūkst. Fondo tyrimams aukojama 100 proc. dalyvių mokesčių – visas administracines projekto išlaidas padengia „Red Bull“.

2015-ųjų gegužę „Wings For Life World Run“ grįš į praėjusiais metais projektą priėmusias, taip pat pasieks ir naujas šalis – Japoniją, Rusiją, JAE, Daniją. Kai kur trasos tiesiog perkeliamos į naujas teritorijas, kad galėtų dalyvauti daugiau žmonių. Po pirmojo bėgimo metais dalyvio mokesčių pagalba fondui „Wings For Life“ paaukota per 3 mln. Eurų. Neabejojama, kad šis skaičius 2015-aisiais bus viršytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Wings For Life World Run“ aktyviai palaiko daug žymių sportininkų iš viso pasaulio – „F1“ pilotai Mark Webber ir David Coulthard, triskart olimpinis šuolių su slidėmis čempionas austras Thomas Morgensten, jo tėvynainis ilgų distancijų bėgikas Christian Schiester, „Red Bull Rampage 2014“ laimėtojas Andreu Lacondeguy ir daugelis kitų.

Visi kviečiami registruotis į antrąjį „Wings For Life World Run“ ir 2015-ųjų gegužės 3-ąją dalyvauti istoriniame bėgime už tuos, kurie negali. Registracija vyksta www.wingsforlifeworldrun.com. Artimiausias Lietuvai bėgimas – Poznanėje, Lenkijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų