REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Kauno „Akropolio“ taurės turnyre triumfavę žalgiriečiai antradienį gavo skaudų antausį nuo Utenos „Juventus“ krepšininkų. Pirmose LKL rungtynėse namie Gintaro Krapiko auklėtiniai 75:76 turėjo nusileisti Dainiaus Adomaičio treniruojamiems uteniškiams.

„Pakilus savaitgalis? Jį reikėjo jau seniai pamiršti“, - gerokai suirzęs po rungtynių kalbėjo G. Krapikas. Anot „Žalgirio“ stratego varžovai nenustebino niekuo.

„Varžovai žaidė. Taip bus visą LKL sezoną. Tie laikai, kai „Žalgiris“ bet ką po 30 taškų įveikinėjo, jau baigėsi. Kuo greičiau žaidėjai tai supras, tuo bus visiems geriau. Kitos komandos labai sustiprėjo. Mes nesame geros sportinės formos. Galėjome kaip komanda kovodami dar kažką taisyti, kaip savaitgalį, tačiau jei nesikauname, neturime privalumų“, - kalbėjo G. Krapikas.

Treneris sveikino „Juventus“ su pergale: „Mes savo tragišku nusiteikimu ir žaidimu tos pergalės nenusipelnėme.“

Po pralaimėjimo Utenoje 78:85 Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams „Juventus“ krepšininkams pergalė Kaune – tikras gardėsis. „Emocijos tiktai geros. Komandos žaidimą labai gerai vertinu. Išskyrus kelis momentus, kur padarėme kelias grubias klaidas gynyboje antrame ketvirtyje. Vyrai vykdė tai, ką buvome susitarę“, - komentavo D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, „Žalgiris“ daugiausiai žaidžia baudos aikštelėje, atkovoja kamuolius puldami. „Turėjome keletą skirtingų variantų , kaip gintis. Iš dalies tai pavyko. Atvažiavome į Kauną ir laimėjome žaisdami su „Žalgiriu“. Kiekvienam klubui tai būtų didelė pergalė. Prieš sezoną buvo vienas iš tikslų, kad turime laimėti prieš vieną iš grandų“, - tikino „Juventus“ strategas.

REKLAMA

Įtampa savo epogėjų pasiekė paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Buterlevičius pataikė vieną baudos metimą, o Lekavičius į tai atsakė tritaškiu (75:76). Paskutinę sekundę Javtoko mestas tolimas metimas skriejo pro šalį ir „Juventus“ iškovojo dramatišką pergalę – 75:76.

Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16 tšk., Artūras Milaknis 12 tšk., Darius Songaila 10 tšk., Artūras Gudaitis ir Robertas Javtokas po 8 tšk. Vytenis Lipkevičius 7 tšk.

Juventus“: Arvydas Šikšnius ir Rashaunas Broadusas (9 rez. perd.) po 14 tšk., Simas Buterlevičius 13 tšk., Nikita Barinovas 8 tšk., Vaidas Čepukaitis 7 tšk., 9 atk. kam.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų