REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Aleknos sūnūs pasinėrė į sportą

Golfo paslapčių besimokančio V. Aleknos sūnums sportas yra kasdienybė: Martynas mėto diską, o Mykolas lanko lengvosios atletikos ir futbolo pratybas.

REKLAMA
REKLAMA

Su Virgilijumi Alekna susitikome per Lengvosios atletikos asociacijos organizuojamas Barselonos olimpinio čempiono Romo Ubarto jaunųjų disko metikų taurės varžybas „Vingio“ stadione. Dukart olimpinis čempionas V. Alekna vilkėjo sportinę aprangą, tačiau dar sykį patvirtino, jog su profesionaliuoju sportu viskas baigta. Ar jau baigei sezoną?, - paklausiau V. Aleknos.

REKLAMA

Taip, prieš mėnesį varžybomis Berlyne. Kokie dabar tavo planai?

Kol kas nieko negaliu pasakyti, nes mano sportinė karjera buvo neplanuota. Dar galvojau apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, bet dabar viskas pasikeitė. Ar dar truputį pasportuoji, palaikai savo sportinę formą?

Taip. Nemažai judu, bėgioju, ir toliau užsiimu sportine veikla. Pradedu žaisti golfą, prie Vilniaus yra trys vietos, kur jį galima žaisti. Žaidžiu jau metai, nesu geras golfo žaidėjas, bet man jis patinka, tiktai reikia daug laiko. Ar turi draugų - golfo entuziastų - komandą?

REKLAMA
REKLAMA

Ne, kol kas dar tik mokausi, pirmiausiai reikia išmokti. Dabar, kai rudenį ir žiemą gerai pailsėsi, gal kitąmet diską vėl paimsi į rankas?

Nėra nuo ko ilsėtis, šiemet labai nepavargau. Nežinau, kaip bus, bet kitąmet neplanuoju imti disko į rankas. Užleisiu savo vietą jauniui. Disko jau seniai neturėjau rankose, bet jo nepasiilgau. Daug kas nori, kad dirbtum lengvosios atletikos treneriu ir ugdytum disko metikus?

Viską peržiūrėsiu, pergalvosiu, tada pažiūrėsiu. Visko gali būti. Ar dar dirbi Vidaus reikalų ministerijoje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, dirbu trečius metus, vaikštau į darbą. Ar tau skausmingas yra atsisveikinimas su didžiuoju sportu, kuriame be galo daug pasiekei?

Nė kiek neskausmingas. Lietuvoje yra disko metikų, auga jaunimas, sektorius nebus tuščias. Jaunimas kasmet tobulėja, viskas bus gerai. Diską vis toliau meta Andrius Gudžius, Domantas Poška.

Bet tokio lygio disko metiką, kaip tu, kažin ar turėsime?

Palaukit, dar geresnis atsiras. Kai Romas Ubartas atsisveikino su disko metimo sektoriumi, visi sakė, jog Lietuva olimpinio disko metimo čempiono, tikriausiai, niekada neturės. Prabėgo vienas olimpinis ciklas ir vėl išaugo olimpinis čempionas. Viliuosi, kad ir tavo sūnūs mėtys diską?

REKLAMA

Martynas, kuriam 14 metų, jau bando tai daryti, nuo rugsėjo pradžios pradėjo lankyti treniruotes pas buvusią disko metikę Austrą Mikelytę. Dvylikametis Mykolas be lengvosios atletikos, žavisi ir futbolu, nuo pavasario „Ateities“ futbolo mokykloje su savo bendraamžiais pagainioja kamuolį. Kol kas jam patinka abi sporto šakos, ir labai gerai. Sporto šakų yra daug, tegul jaunas žmogus išbando jose save, suranda tikrąjį pašaukimą.

Gal lankaisi ir futbolo varžybose, kuriose žaidžia Mykolas?

Kartais pasižiūriu, kaip „Sportimoje“ per vaikų varžybas sekasi Mykolui. Normaliai jis žaidžia, vaikų futbolas yra visai kitoks, nei suaugusiųjų. Ar tikiesi, kad Martynas taps geru disko metiku?

REKLAMA

Pirmiausiai reikia, kad jis to pats norėtų. Per pratybas Martynas gauna gerų pamokų, man nereikia jam daug padėti. Tad Aleknos pavardė iš disko metikų nedings?

Nežinau. Pagyvensim – pamatysim. Ką gali žinoti: šiandieną Martynui patinka disko metimas, o rytoj gali pasakyti, kad nepatinka.

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų