REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) antrus metus iš eilės dalyvavo tradicinėje parodoje „Expo Aukštaitija“, kurioje kasmet apsilanko tūkstančiai panevėžiečių ir miesto svečių.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) antrus metus iš eilės dalyvavo tradicinėje parodoje „Expo Aukštaitija“, kurioje kasmet apsilanko tūkstančiai panevėžiečių ir miesto svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusprendę sudaryti galimybę per parodą gyventojams įsigyti Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK), konsultuotis privalomojo sveikatos draudimo, įvairiais sveikatos priežiūros klausimais, Panevėžio TLK specialistai neapsiriko – ligonių kasų teikiamomis paslaugomis šiais metais susidomėjo dar daugiau žmonių nei pernai: per parodą buvo išduota beveik 250 ESDK (pernai – iki 200), viktorinoje „Ar viską žinai apie sveikatos draudimą?“ dalyvavo apie 400 dalyvių (pernai – apie 200), asmenims, kuriuos TLK specialistai konsultavo privalomojo sveikatos draudimo, dalyvavimo prevencijos programose, dantų protezavimo ir kt. klausimais, išdalinta apie 5 tūkst. įvairių rūšių lankstinukų, Lietuvos privalomojo sveikatos draudimo sistema domėjosi ir renginio svečiai iš Baltarusijos. Be to, Panevėžio TLK stendas pelnė parodos organizatorių apdovanojimą už stendo spalvingumą.

REKLAMA

Pasak Panevėžio TLK direktoriaus Jono Narbuto, pakartotinį dalyvavimą parodoje paskatino tai, kad pernai prie Panevėžio TLK stendo pasikonsultuoti stabtelėjo tikrai daug žmonių – apytiksliais paskaičiavimais, apie 2 tūkst., ir nemaža jų dalis stebėjosi išgirdę dalykų, kuriais anksčiau tvirtino nesidomėję, apie kuriuos nebuvo girdėję arba žinojo netikslią informaciją. Ir pernai, ir šiemet gyventojams stengtasi kuo išsamiau paaiškinti privalomojo sveikatos draudimo esmę ir naudą, paskatinti tikrintis sveikatą dalyvaujant prevencijos programose, atsakyti į konkrečius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„2014 metai yra paskelbti Vaikų sveikatos metais, todėl neatsitiktinai šiųmečiame renginyje daug dėmesio skyrėme vaikams. Panevėžio TLK stende, televizoriaus ekrane, parodos lankytojams pirmiesiems buvo parodytas Panevėžio TLK užsakymu sukurtas animacinis filmukas, skirtas vaikų dantų karieso prevencijai.

Pastebėjome, kad ne tik mažieji parodos lankytojai negalėjo atitraukti akių nuo šio filmo – jį mielai žiūrėjo ir tėvai, kuriems primygtinai siūlėme pasirūpinti vaikų krūminių dantų silantavimu, įteikėme po informacinį lankstinuką šia tema. Kurdami animacinį filmą planavome jį parodyti darželinukams ir moksleiviams bei jų tėvams, o per parodą sulaukėme tėvelių ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų paskatinimo tai daryti. Taigi džiugu, kad dirbame teisinga linkme“, – pastebi direktorius Jonas Narbutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet ligonių kasos organizuotoje viktorinoje apie privalomąjį sveikatos draudimą aktyviai dalyvavo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Tiesa, kai kurie iš jų tik padrąsinti traukė viktorinos klausimus ir prisipažino, jog gėda bus, jei į juos neatsakys teisingai. Tie, kuriems į pirmąjį klausimą nepavyko atsakyti teisingai, galėjo bandyti kitą kartą. Nemaža dalis dalyvių gana azartiškai įsitraukė į viktoriną stengdamiesi atsakyti į kelis klausimus, juolab kad iš trijų atsakymo variantų buvo galima tiesiog atspėti vieną teisingą ir laimėti naudingą prizą – tarpdančių siūlą, dantų šepetėlį ar dantų šepetėlio įdėklą kartu su smėlio laikrodžiu.

REKLAMA

„Aš džiaugiuosi, kad dalyvavau šioje viktorinoje, nes atsakymus į klausimus, kuriuos ištraukiau, dabar tai jau tikrai įsidėmėsiu. Žinosiu, kad vienas greitosios medicinos pagalbos iškvietimas, kurį apmoka ligonių kasa, kainuoja ne 100, bet 200 litų, kad nemokamai skiepytis nuo gripo gali tik rizikos grupėms priklausantys asmenys“, – sakė viena senjora, ilgokai svarsčiusi galimus atsakymų variantus, bet laimėjusi net kelis prizus. Geras žinias demonstravo ne tik senjorai, bet ir vaikai. Viena moksleivė nė nedvejojusi atsakė, kad gyvūnas, simbolizuojantis valstybę, kurioje buvo sukurta Lietuvos ligoninėse pradėta taikyti nauja paslaugų apskaitos sistema, yra kengūra. Pasiteiravus, gal ji žino, kokios šalies simbolis yra šis gyvūnas, moksleivė atsakė, jog tai Australija.

REKLAMA

Viktorinos dalyvius labiausiai stebino, kad ligonių kasos skiria milijonus litų gydymo įstaigoms už gyventojų sveikatos priežiūrą ir jų gydymą, kad neteisėtai pasinaudojus ESDK, gydymo išlaidas teks apmokėti pačiam, kad vaikų dantims protezuoti skiriama net 3560 Lt ir kt.

Dalyvaudama parodoje „Expo Aukštaitija 2014“ Panevėžio TLK įsitikino, kad gyventojams aktualios informacijos apie ligonių kasų veiklą ir įstaigos teikiamas paslaugas skleidimas už įstaigos ribų yra teisingai pasirinktas kelias, duodantis rezultatų: tie, kurie lankėsi prie ligonių kasos stendo pernai, šiemet džiaugėsi apie sveikatos priežiūrą ir privalomąjį sveikatos draudimą žinantys kur kas daugiau.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų